ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το αεροδρόμιο της Κατάνια, στη Σικελία, επανέλαβε μέρος της λειτουργίας του το Σάββατο, έπειτα από ημέρες προβλημάτων σε μία από τις περιόδους με τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κίνηση του έτους, ενώ οι εκρήξεις από το κοντινό ηφαίστειο της Αίτνας συνεχίζονταν.
Μετά την υποβάθμιση του επιπέδου της ηφαιστειακής δραστηριότητας, το αεροδρόμιο άνοιξε εν μέρει περίπου στις 2 μ.μ. το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.
Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ή εκτραπεί κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας αναστάτωσης, αφότου το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης εισήλθε στην τελευταία φάση αυξημένης δραστηριότητάς του. Το αεροδρόμιο παρέμεινε κλειστό κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις προς τον δημοφιλή θερινό προορισμό.
Εκτιμάται ότι έχουν επηρεαστεί περισσότεροι από 100.000 επιβάτες, πολλοί από τους οποίους κατευθύνθηκαν στο Παλέρμο, περίπου 190 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι τιμές για μεταφορά με αυτοκίνητο μεταξύ των δύο πόλεων ξεπέρασαν τα 600 ευρώ (700 δολάρια), σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, καθώς οι τουρίστες έσπευσαν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.
Παρότι ορισμένες πτήσεις αναμενόταν να αναχωρήσουν το Σάββατο, δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω προβλήματα, καθώς προβλέπονται ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες.
Η Κατάνια διαθέτει το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Σικελίας με βάση τον αριθμό των επιβατών και το πέμπτο πιο πολυσύχναστο στην Ιταλία συνολικά. Το πολύ μικρότερο αεροδρόμιο του Κόμισο, νότια της Κατάνια, έχει επίσης επηρεαστεί από τα νέφη της Αίτνας και αντιμετώπισε προσωρινές διακοπές λειτουργίας την περασμένη εβδομάδα.
Διαβάστε επίσης
Η Berkshire αυξάνει τις συμμετοχές της σε Delta Air Lines και Alphabet
Σαμοθράκη: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ξηροπόταμος – Επιχειρούν 4 εναέρια μεσα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πυρκαγιές: Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Νέα Μηχανιώνα και Ξηροπόταμο Σαμοθράκης
- Πώς θα μπορούσε να μοιάζει η οικονομική απομόνωση του Ιράν που σχεδιάζει ο Μπέσεντ
- Η Berkshire αυξάνει τις συμμετοχές της σε Delta Air Lines και Alphabet
- Κορινθία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην περιοχή Βαμβακές – Επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.