• Κοινωνία

    Τύρναβος: Εισέπραξαν συνολικά 400.000 ευρώ από επιδόματα για παιδιά που δεν είχαν

    • NewsRoom
    Σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη οι επτά αστυνομικοί για την καταδίωξη στο Πέραμα

    Ελληνική Αστυνομία


    Στα 400.000 ευρώ έφτασαν συνολικά τα έσοδα οκτώ οικογενειών στην περιοχή του Τυρνάβου, οι οποίες κατάφεραν να ξεγελάσουν τις αρχές και να εξασφαλίσουν επιδόματα παιδιών για ανύπαρκτα τέκνα.

    Σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι απατεώνες εκμεταλλευόμενοι κατά το παρελθόν, δυνατότητες της τότε ισχύουσας νομοθεσίας δήλωναν ψευδώς με ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις και με ψεοδομάρτυρα την δήθεν γέννηση παιδιού και έπαιρναν έτσι τις ληξιαρχικές πράξεις. Μάλιστα σε πολλές από τις περιπτώσεις εμφάνιζαν και πιστοποιητικά βάπτισης κάνοντας είτε βαπτίσεις μαϊμού, με κάποιους ιερείς, ή εμφάνιζαν στη βάπτιση άλλα βαπτισμένα παιδιά τελώντας έτσι και το μυστήριο.

    Τα παραπάνω έγγραφα τα εξασφάλιζαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά ύστερα από σχετικές πληροφορίες των αστυνομικών οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν στον Τύρναβο όπου οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες διαμένουν τα τελευταία χρόνια.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι απατεώνες ομολόγησαν τις πράξεις τους και οι δικογραφίες στέλνονται στον εισαγγελέα.



    ΣΧΟΛΙΑ