• Κοινωνία

    Την παραίτησή του από τη Δραματική Σχολή ετοιμάζεται να υποβάλει ο Στάθης Λιβαθινός


    Προς παραίτηση φαίνεται να οδηγείται ο Στάθης Λιβαθινός, από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από καταγγελίες φοιτητών για τη συμπεριφορά του.

    Οι φήμες ήθελαν τον Λιβαθινό να έχει παραιτηθεί ήδη, ωστόσο ο ίδιος έσπευσε να το αρνηθεί. Νέες φήμες αναφέρουν πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, θα υποβάλει την παραίτησή του την Τρίτη.

    O Λιβαθινός φέρεται να κατονομάστηκε από τους φοιτητές ως ένας από τους καθηγητές που είχαν άσχημη συμπεριφορά απέναντί τους, κατηγορώντας τον για αυταρχική συμπεριφορά. Οι φοιτητές επιμένουν να αποχωρήσει από τη σχολή, με τη σχολή να ετοιμάζεται να εκδώσει επίσημα ανακοίνωση την Τρίτη σχετικά με το ζήτημα.

    Ήδη από την κοινή ανακοίνωση σπουδαστών-καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου που εκδόθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, γινόταν λόγος για «μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας, όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, ρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια, τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου».



    ΣΧΟΛΙΑ