• Κοινωνία

    Την ενοχή του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου ζήτησε ο εισαγγελέας

    • NewsRoom


    Την ενοχή του 27χρονου που σκότωσε τον πατέρα του στην Ζάκυνθο ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, Παναγιώτης Μεϊδάνης.

    Όπως είπε, η δολοφονία δεν διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής αλλά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

    Ωστόσο, ο εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, ενώ ζήτησε ακόμη να συνυπολογισθεί στην κρίση και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του.

    Ο εισαγγελέας, επισήμανε στην αγόρευσή του πως από τις καταθέσεις των μικρών παιδιών του θύματος φαίνεται πως είχαν στο πρόσωπό του ειλικρινή αγάπη και τόνισε ότι δεν υπήρξαν στοιχεία σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης τους. Έκανε λόγο για εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών που αποδόμησαν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

    «Είχε πάρει την απόφαση του, μέρες πριν τη δολοφονία την οποία οργάνωσε ψύχραιμα και μεθοδικά. Στόχευσε το θύμα με γεμάτη καραμπίνα και έδωσε τη χαριστική βολή, έδρασε σαν ένας ψυχρός δολοφόνος» ανέφερε ο εισαγγελέας τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος είναι ένοχος και ότι το χέρι του το όπλισαν πολλοί.

    Όσο για το κίνητρο του δράση, είπε ότι ήταν η ντροπή, η απόρριψη και ο εξευτελισμός και η άρνηση του θύματος να βοηθήσει στο ζήτημα της ιθαγένειας του τον οδήγησαν στο έγκλημα.

    «Το μίσος είναι το κίνητρο που τον οδήγησε να τον εκτελέσει με τη χαριστική βολή που σμπαράλιασε το κεφάλι του θύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος μετά τη δολοφονία του πατέρα του πέτυχε και την ηθική εξόντωση του.

    Η απόφαση αναμένεται μέχρι το βράδυ.



    ΣΧΟΛΙΑ