ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε τραγωδία κινδύνεψε να μετατραπεί εκπαιδευτική άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι επιχείρησαν άλμα από C130, όταν ένας από αυτούς δεν κατάφερε να απελευθερωθεί από το ειδικό σχοινί.
Ειδικότερα, το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων για να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική άσκηση με ρίψεις αλεξιπτωτιστών. Όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε και έφτασε στα5000 πόδια άνοιξε την πλαϊνή του πόρτα, προκειμένου να ξεκινήσει η πτώση.
Μετά την αντιστροφή μέτρηση, ο πρώτος από τους 40 αλεξιπτωτιστές που επέβαιναν στο C-130 πήδηξε στο κενό. Το αλεξίπτωτό του, όμως, δεν απελευθερώθηκε από το ειδικό σχοινί με αποτέλεσμα ο αλεξιπτωτιστής να κρεμαστεί στο κενό, έξω από το αεροπλάνο για κάποια λεπτά της ώρας.
Οι συνάδελφοι του, δρώντας άμεσα με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, τράβηξαν τον άτυχο αλεξιπτωτιστή στην καμπίνα του αεροσκάφους και τον έσωσαν, χωρίς κανένας να τραυματιστεί.
Ο «αιωρούμενος συρόμενος αλεξιπτωτιστής», όπως ονομάζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που παρουσιάστηκε, είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρνάς: Να περιορίσουμε τις ενάρξεις πυρκαγιών και να μειώσουμε την καύσιμη ύλη – Από την Τρίτη ξεκινούν έλεγχοι για τα ακαθάριστα οικόπεδα
- Χανιά: Στη Σταυρούλα ανήκουν οι κηλίδες αίματος στη τηλεόραση και το πάτωμα του σπιτιού – Στον εισαγγελέα ο 43χρονος ενοικιαστής
- Δ. Μιχαηλίδου: Ο ψηφιακός εγγραμματισμός είναι εργαλείο ελευθερίας και αυτονομίας
- Κάρπαθος: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες με τη μέθοδο του «λογιστή»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.