• Κοινωνία

    Θρίλερ σε εκπαιδευτική άσκηση: Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμόταν από C130 στα 5000 πόδια

    • NewsRoom
    Αλεξιπτωτιστής κρεμιέται στον αέρα έξω από C130


    Σε τραγωδία κινδύνεψε να μετατραπεί εκπαιδευτική άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι επιχείρησαν άλμα από C130, όταν ένας από αυτούς δεν κατάφερε να απελευθερωθεί από το ειδικό σχοινί.

    Ειδικότερα, το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων για να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική άσκηση με ρίψεις αλεξιπτωτιστών. Όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε και έφτασε στα5000 πόδια άνοιξε την πλαϊνή του πόρτα, προκειμένου να ξεκινήσει η πτώση.

    Μετά την αντιστροφή μέτρηση, ο πρώτος από τους 40 αλεξιπτωτιστές που επέβαιναν στο C-130 πήδηξε στο κενό. Το αλεξίπτωτό του, όμως, δεν απελευθερώθηκε από το ειδικό σχοινί με αποτέλεσμα ο αλεξιπτωτιστής να κρεμαστεί στο κενό, έξω από το αεροπλάνο για κάποια λεπτά της ώρας.

    Οι συνάδελφοι του, δρώντας άμεσα με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, τράβηξαν τον άτυχο αλεξιπτωτιστή στην καμπίνα του αεροσκάφους και τον έσωσαν, χωρίς κανένας να τραυματιστεί.

    Ο «αιωρούμενος συρόμενος αλεξιπτωτιστής», όπως ονομάζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που παρουσιάστηκε, είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.



    ΣΧΟΛΙΑ