• Κοινωνία

    Θύμα των απατεώνων που έκαναν τους χρηματιστές και ο Λευτέρης Πανταζής-Πώς του «έφαγαν» 60.000 ευρώ

    • NewsRoom
    πανταζης

    Λευτέρης Πανταζής


    Θύμα δύο απατεώνων, που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη, είχε πέσει ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής.  λόγος για έναν 61χρονο Έλληνα και μία 39χρονη Κενυάτισσα, οι οποίοι αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από εύπορους ανθρώπους με το πρόσχημα των ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων.

    Τέλος στη δράση δύο απατεώνων που αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής. Οι δράστες, ένας 61χρονος Έλληνας και μία 39χρονη αλλοδαπή, συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη.

    Οι δράστες προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και, με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

    Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

    Επίσης, για να γίνουν ακόμη πιο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, περιέχον υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

    Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

    Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις στην Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις 135.000 ευρώ. Μάλιστα ο ένας απ’ αυτούς είναι και ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Λευτέρης Πανταζής, που πείστηκε και έδωσε 60.000 ευρώ.  Όπως είπε ο τραγουδιστής του παρουσίασαν ένα χρηματοκιβώτιο με 80.000 ευρώ. Το χρηματοκιβώτιο αυτό το παρέδωσαν στον τραγουδιστή ως διασφάλιση για τα χρήματα που έβαζε εκείνος. Όταν υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και άνοιξε με τη βοήθεια ειδικού το χρηματοκιβώτιο διαπίστωσε ότι οι δράστες δεν είχαν τοποθετήσει χρήματα, αλλά αποκόμματα εφημερίδων σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

    Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα.

    Επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

    Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απατεώνες υπόσχονταν μεγάλες αποδόσεις και «έγδυναν» ανυποψίαστους πολίτες

     



    ΣΧΟΛΙΑ