• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 67χρονη για τηλεφωνική εξαπάτηση ηλικιωμένης με λεία €30.000

    • NewsRoom


    Χρηματικό ποσό 30.000 ευρώ απέσπασαν επιτήδειοι από ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη με το πρόσχημα ότι είχε τραυματισθεί οικείο της πρόσωπο και απαιτούταν άμεση χειρουργική επέμβαση.

    Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ Μακεδονία, σε λεωφορείο με προορισμό τη Βουλγαρία, εντοπίστηκε 67χρονη στην κατοχή της οποίας βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 21.650 ευρώ, καθώς και 229 δολάρια ΗΠΑ.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ποσό των 21.650 ευρώ προέρχεται από υπόθεση τηλεφωνικής εξαπάτησης ηλικιωμένης, με το πρόσχημα τραυματισμού οικείου προσώπου.

    Συγκεκριμένα, αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού των 30.000 ευρώ που παρέδωσε η ηλικιωμένη σε άλλη γυναίκα, έπειτα από τηλεφωνική κλήση που δέχτηκε από υποτιθέμενο γιατρό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και απαιτείται η καταβολή χρημάτων.

    Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Το κατασχεθέν ποσό αποδόθηκε στην νόμιμη κάτοχό του.

    Την φωτογραφία παραχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Κεραυνοί, καταιγίδες και χαλάζι – Έως 32 βαθμούς ο υδράργυρος

    Κρήτη: Συνελήφθησαν οι δυο «νταήδες» που επιτέθηκαν στους Γερμανούς τουρίστες



    ΣΧΟΛΙΑ