• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

    • NewsRoom


    Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ ο αστυνομικός που πυροβόλησε τέθηκε με διαθεσιμότητα.

    Όπως μετέδωσε το OPEN, παρόλο που ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένας 16χρονος και ότι δεν είχε σκοπό να τον πυροβολήσει, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί εντόπισαν ανακάλυψαν τρύπα από σφαίρα στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου, κάτι που εξηγεί πώς ακριβώς συνέβη ο βαρύς τραυματισμός του 16χρονου, ο οποίος δίνει μάχη στο Ιπποκράτειο για να κρατηθεί στη ζωή.

    Ο ίδιος ο δικηγόρος του θύματος κάνει λόγο για «ευθεία βολή από πίσω», κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το εύρημα των Αρχών που ερευνούν την υπόθεση. Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και οι δικαστικές Αρχές ερευνούν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, όπως επίσης και το τμήματα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

    Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της καταδίωξης

    Όλα έγιναν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ανήλικος Ρομά έβαλε καύσιμα στο ΙΧ ημιφορτηγό του σε πρατήριο της οδού Μοναστηρίου και αποχώρησε δίχως να πληρώσει.

    Ενημερώθηκε η αστυνομία. Ο 16χρονος δέχθηκε πυρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από τις αστυνομικές Αρχές.

    Θεσσαλονίκη: Επεισόδια για τον πυροβολισμό του 16χρονου έξω από το Ιπποκράτειο

    Επεισόδια σημειώνονται σύμφωνα με το grtimes, αυτή την ώρα κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, έπειτα από τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    Ομάδα ατόμων πριν καλά καλά ξεκινήσει η πορεία πέταξαν κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στο ύψος της Καμάρας, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

    Διαβάστε επίσης

    Εισαγγελική παρέμβαση για τη φονική έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες



    ΣΧΟΛΙΑ