• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους 4 Βρετανούς – Καρέ καρέ το «ντου» στην βίλα με τα 300 κιλά κοκαΐνης


    Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ το βίντεο όπου φαίνεται καρέ καρέ η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση  στην βίλα στη Θεσσαλονίκη με τα 300 κιλά κοκαΐνης αξίας πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

    Στο βίντεο εμφανίζονται πάνοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι έχουν εισέλθει εντός της βίλας που βρισκόταν το κύκλωμα και προχωρούν σε συλλήψεις.

    Όπως βλέπουμε στις εικόνες του βίντεο, οι 4 διακινητές βγαίνουν από το σπίτι καθώς είδαν τους αστυνομικούς από την «πίσω» πόρτα. Εκεί όμως τους περίμεναν και άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

    Την ίδια ώρα βλέπουμε και αστυνομικούς οι οποίοι ελέγχουν όλη την βίλα για τυχόν άλλους δράστες.

    Ποιοι είναι οι τέσσερις Βρετανοί με τα 300 κιλά κοκαΐνης

    Σήμερα το μεσημέρι οι τέσσερις συλληφθέντες Βρετανοί, οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

    Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ΄ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, όπως επίσης για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

    Τα δύο παραπάνω αδικήματα είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ επιπλέον η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και (κατά περίπτωση) της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

    Σε έναν από τους κατηγορούμενος του αποδίδεται και η πράξη για βία κατά δημοσίων υπαλλήλων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι ο αδελφός του αρχηγού του καρτέλ των ναρκωτικών, ενώ εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης γιατί είχε κάψει ζωντανό έναν άνθρωπο στη Βρετανία.

    Οι ναρκωτικές ουσίες εισάγονταν συγκεκαλυμμένα σε εμπορευματοκιβώτια, που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες, από χώρα της Λατινικής Αμερικής με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρωπαϊκή επικράτεια και στην Αυστραλία.

    Οι τέσσερις συλληφθέντες βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρος τους, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους από τον Εισαγγελέα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

    Το παράνομο περιουσιακό όφελος που εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το κύκλωμα ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΛ.ΑΣ: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση κατά διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών – 4 συλλήψεις



    ΣΧΟΛΙΑ