• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Μαραθωνοδρόμος ήταν η ποδηλάτισσα, Δήμητρα Ιορδανίδου, που έχασε την ζωή της

    • NewsRoom
    Θεσσαλονίκη: Μαραθωνοδρόμος ήταν η ποδηλάτισσα, Δήμητρα Ιορδανίδου, που έχασε την ζωή της

    Δήμητρα Ιορδανίδου


    Η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Δήμητρα Ιορδανίδου είναι η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε το πρωί της Τρίτης από φορτηγό σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η γνωστή αθλήτρια έκανε προπόνηση με το ποδήλατό της, όταν υπό άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκε με το φορτηγό και τραυματίστηκε θανάσιμα.

    Η Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν αθλήτρια με πολλές διακρίσεις στο τρέξιμο έχοντας κατακτήσει και την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου το 2011. Τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν και με το τρίαθλο.

    Το χρονικό του θανάσιμου τροχαίου

    Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη, όταν η ποδηλάτισσα παρασύρθηκε με το ποδήλατό της από φορτηγό με αποτέλεσμα μάλιστα να εγκλωβιστεί κάτω από τις ρόδες του και να χάσει τη ζωή της.

    Η Δήμητρα Ιορδανίδου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός της.

    Η συλλυπητήρια δήλωση του ΣΕΓΑΣ

    «Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου, η είδηση της απώλειας της αθλήτριας του μαραθωνίου δρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου.

    Η 42χρονη δρομέας του Αρίωνα Κουφαλίων παρασύρθηκε από φορτηγό, ενώ οδηγούσε το ποδήλατο της στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με την Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Η Ιορδανίδου μετείχε σταθερά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου, είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους, ενώ πριν λίγα 24ωρα συμμετείχε στα 8χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα.

    Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της αθλήτριας.»

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ