• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα ζωής» στήθηκε το απόγευμα για ένα αγοράκι 3,5 ετών που είχε καταπιεί λουρί ρολογιού

    • Λέλα Βόρρη


    Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μια οικογένεια  στην ανατολική Θεσσαλονίκη όταν αντίκρισαν το παιδί τους να πνίγεται μπροστά στα μάτια τους από λουρί ρολογιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τετάρτης,  ένα αγοράκι 3 ετών κατάπιε ένα αντικείμενο και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

    Περίπου στις 5.15 το απόγευμα, έντρομοι και σε κατάσταση πανικού οι γονείς, κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ενώ λίγο αργότερα ειδοποίησαν και την Άμεση Δράση για το περιστατικό προκειμένου να συνδράμει και να στηθεί μία «αλυσίδα» ζωής.

    Αμέσως έφτασε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.  και της Άμεσης Δράσης δίνοντας μάχη προκειμένου το ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» να φτάσει στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς και οι διασώστες να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

    Η περιπέτεια του μικρού αγοριού είχε αίσιο τέλος αφού ο πατέρας του ανήλικου κατάφερε να βγάλει το λουρί από ρολόι που είχε καταπιεί το παιδί, αλλά το οξυγόνο του μικρού είχε πέσει.

    Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για προληπτικούς λόγους.

     Σε ανάρτησή του στο twitter το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει για το περιστατικό:

    «Μόλις σώθηκε μια ψυχούλα 3,5 ετών που κατάπιε ξένο σώμα…. συγχαρητήρια στην αστυνομία που μας άνοιγε τους δρόμους…. συγχαρητήρια στους διασώστες μας Παναγιώτη και Γιώργο πλήρωμα της μονάδας μας της Θεσσαλονίκης που πήρε εντολή από το ΕΚΑΒ …. συγχαρητήρια στους γιατρούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης….μια αλυσίδα ζωής», αναφέρει σε ανάρτηση του το Χαμόγελο του Παιδιού.

     Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 6χρονος που διακομίστηκε από τη Βέροια



    ΣΧΟΛΙΑ