• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία για τον Κ. Κατσίφα, μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ (video)

    • NewsRoom


    Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών των ΜΑΤ. Σύμφωνα με το thestival.gr, η ένταση ξεκίνησε τη στιγμή που η πορεία επέστρεψε έξω από το δικαστικό μέγαρο, όταν μέρος των διαδηλωτών θέλησαν να κατευθυνθούν ξανά προς το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, συνάντησαν την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία δεν τους το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

    Οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας πέτρες προς τα ΜΑΤ.

    Η πορεία ξεκίνησε αργά το απόγευμα από μέλη του Ιερού Λόχου, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, με πρόθεση να φτάσουν μέχρι το αλβανικό προξενείο στην οδό Τσιμισκή. Στη διαδήλωση συμμετείχαν μέλη της η Ομοσπονδίας Πατριωτικών & Ορθοδόξων Σωματείων και του Παρατηρητήριου για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.

    Την ίδια ώρα, πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλιμακώνουν την ένταση τα Τίρανα: Νέο διάβημα προς την Ελληνίδα πρέσβη – Γιατί διαμαρτύρονται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η έκκληση της αδελφής του Κ. Κατσίφα: «Η Ελλάδα να ερευνήσει για να φανεί η αλήθεια» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ