• Κοινωνία

    Θερμοκρασίες-ρεκόρ και σήμερα από τη «Μήδεια» – Έπεσε στους -25 βαθμούς στη Φλώρινα

    • NewsRoom


    Συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

    Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε, όπως και την Τρίτη, στο Νέο Καύκασο Φλώρινας και ήταν ίση με -24,8 βαθμούς Κελσίου.

    Ακολούθησε με -20,4 βαθμούς Κελσίου η Πτολεμαΐδα, θερμοκρασία που αποτελεί ρεκόρ από την αρχή λειτουργίας του εν λόγω σταθμού την άνοιξη του 2006. Οι επόμενες ελάχιστες καταγράφηκαν σε Κοιλάδα Κοζάνης (-19,9), Φλώρινα (-18,9) και Γρεβενά (-17,3).

    Παράλληλα, τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου επικράτησαν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα, οι οποίοι στη συνέχεια παρουσίασαν μικρή εξασθένηση.

    Η ισχυρότερη ριπή καταγράφηκε στο Πόρτο Τήνου και ήταν ίση με 121 χλμ/ώρα.

    Έντονες χιονοπτώσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου, με τις εργασίες εκχιονισμού από μηχανήματα του να συνεχίζονται αδιάλειπτα.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ η κυκλοφορία στις απαραίτητες και μόνο περιπτώσεις μπορεί να γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδες ή με οχήματα 4×4.

    Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις εισόδους του Οροπεδίου Λασιθίου και στο ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου, για λόγους ασφάλειας των πολιτών. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, σε τμήμα οικιών στο Τζερμιάδο.

    Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Στεφανάκης, αυτά είναι περιορισμένα, καθώς στην περιοχή διανυκτέρευσε συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ που επιχειρεί, για να αποκαθιστά άμεσα τα όποια προβλήματα καταγράφονται.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά ο χιονιάς στην Αττική – Πού αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις και σήμερα

    Πάτρα: Μετασεισμική ακολουθία μετά τη δόνηση των 4,9R – Τι λέει ο καθηγητής Ευ. Σώκος

    ΕΚΠΑ: Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού



    ΣΧΟΛΙΑ