• Κοινωνία

    Θεοδωρικάκος στην ΠΟΑΣΥ: «Είμαστε δίπλα στους αστυνομικούς με πράξεις»

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος


    «Είμαστε δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό με πράξεις» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ομιλία του κατά την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ, στις εργασίες του οποίου συμμετείχε σήμερα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο έργο της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα στη λήξη της καταλήψεων της φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου και του κτιρίου ιδιοκτησίας του γηροκομείου της Λάρισας, καθώς και στη σημερινή σύλληψη του 45χρονου κατηγορούμενου για βιασμό γυναίκας στο Παλαιό Φάληρο.

    «Η ελληνική κοινωνία εισπράττει το τελευταίο διάστημα σημαντικά αποτελέσματα από τη δράση της Αστυνομίας» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε:

    «Χιλιάδες αστυνομικοί καθημερινά κάνουν το καθήκον τους και με το παραπάνω ενισχύοντας το κύρος της Αστυνομίας. Ο ελληνικός λαός νοιώθει την ανάγκη να έχει κοντά του τον Έλληνα αστυνομικό, προκειμένου να είναι πιο ασφαλής. Και σ’ αυτό επικεντρώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης».

    Όσον αφορά στο έργο του Υπουργείου για την Αστυνομία, στο διάστημα των 14 μηνών που είναι ο ίδιος υπουργός, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι:

    Αναβαθμίστηκε η εκπαίδευση και ενισχύθηκε η ΕΛΑΣ με περισσότερα από 5.000 οχήματα και μοτοσυκλέτες, μέσα ατομικής προστασίας και στολές, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και ό,τι άλλο απαιτείται, με δαπάνη 95 εκατ. ευρώ τα προηγούμενα τρία χρόνια. Επιλύθηκαν χρόνια αιτήματα όπως το βαθμολόγιο, η αύξηση σε 64 ώρες των νυχτερινών, ψηφιοποιούνται οι υπηρεσίες και απαλλάσσονται οι αστυνομικοί από πάρεργα, επιλύονται ασφαλιστικά ζητήματα σχετικά με τις 5ετίες, εισφορές και εξασφάλιση των οικογενειών των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών και άλλα θέματα, ενώ για το άμεσο μέλλον προανήγγειλε:

    • Για το 2023 έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη περισσότερων από 1.000 αστυνομικών (στη σχολή αστυφυλάκων και στη σχολή αξιωματικών).

    • Εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχέδιο ΚΥΑ που μας απεστάλη την περασμένη βδομάδα από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη μεταφορά ψυχικά ασθενών ατόμων.

    • Σε λίγες ημέρες θα έχει καταρτιστεί από τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου η νέα κανονιστική διαταγή για τις μεταγωγές κρατουμένων.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο διαχρονικό αίτημα των αστυνομικών για το επικίνδυνο του επαγγέλματος, τονίζοντας:

    «Για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων αστυνομικών το επάγγελμα είναι 100% επικίνδυνο. Είναι η πραγματικότητα που έχω βιώσει από πολύ κοντά επισκεπτόμενος πολλές δεκάδες αστυνομικούς στο νοσοκομείο. Αναγνωρίζω το χρέος της Πολιτείας και μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε επεξεργαστεί διάφορα σενάρια για το επικίνδυνο του επαγγέλματος και την οικονομική στήριξη των αστυνομικών. Δεν θέλω να είναι μόνο μια πράξη ηθικού χαρακτήρα. Θα συνεργαστούμε με στόχο να πετύχουμε όσα γίνεται περισσότερα και να είναι βιώσιμα».

    Διαβάστε επίσης

    Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου



    ΣΧΟΛΙΑ