• Κοινωνία

    Θεοδωρικάκος για υπόθεση Πάτρας: Θα ελεγχθεί ό,τι και όποιος εμπλέκεται

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος


    Στην υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας βρίσκεται αντιμέτωπη η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία απολογείται τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι.

    Την περασμένη εβδομάδα έγινε καταγγελία ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη ΓΑΔΑ, κάτι που στη συνέχεια η ίδια διέψευσε, ενώ εξετάστηκε και από ιατροδικαστή, ο οποίος δεν βρήκε σημάδια βίας στο σώμα της.

    Για την εν λόγω καταγγελία, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε στον ΣΚΑΪ πως αποδείχτηκε ότι είναι απολύτως ψευδής. «Στη ΓΑΔΑ κρατείται σε συνθήκες κράτους δικαίου», τόνισε.

    «Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησα από την πρώτη μέρα την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, διότι πέρα από υποχρέωση της αστυνομίας είναι κάτι που ξεπερνά τις πιο ακραίες υποθέσεις εγκληματικότητας», είπε.

    «Υπάρχει κάτι βαθύτατα άρρωστο», σημείωσε ο υπουργός.

    Για το τρίτο παιδί είναι πανίσχυρες οι αποδείξεις που έχει η αστυνομία, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

    «Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση. Πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει με όλα τα παιδιά και με άλλους ανθρώπους που μπορεί να εμπλέκονται. Έχει περάσει τόσο μεγάλο διάστημα από την απώλεια αυτών των παιδιών και κανείς δεν είχε καταλάβει; Κανείς δεν είχε προσέξει; Θα πρέπει να διερευνηθούν τα πάντα.»

    Προσέθεσε, επίσης, ότι «πρέπει να κλείσουν όλες οι τρύπες του συστήματος. Δε μπορούμε να χάνουμε τρία παιδιά και να μην κάνουμε τίποτα».

    Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το κράτος και οι αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους στο ακέραιο. «Θα μάθουμε όλη την αλήθεια. Η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος. Πρέπει να ελεγχθούν όλες οι υπηρεσίες. Ό,τι και όποιος εμπλέκεται στην υπόθεση».

    Θα γίνει εκταφή της Τζωρτζίνας

    Στο μεταξύ, οι αρχές αναμένουν να γίνει εκταφή της Τζωρτζίνας για να ελέγξουν το τάμπλετ με το οποίο θάφτηκε μαζί, ενώ αναμένεται να ληφθούν και τρίχες από τα μαλλιά του κοριτσιού προκειμένου να γίνει ανάλυση.

    Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλως ουσιών, με βεβαιότητα».

    Διαβάστε επίσης:

    Μάνος Δασκαλάκης: Θέλω να μάθω από που πήρε την κεταμίνη και τι έγινε με τα άλλα δύο παιδιά



    ΣΧΟΛΙΑ