• Κοινωνία

    Thanksgiving: Η εντυπωσιακή παρέλαση στη Νέα Υόρκη (photos-video)

    • NewsRoom

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Την Ημέρα των Ευχαριστιών ή αλλιώς Thanksgiving γιόρτασαν χθες, 23 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί.

    Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, που κάθε χρόνο γιορτάζεται πάντα την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μία ημέρα πριν την Black Friday.

    Ένα από τα μεγάλα γεγονότα της Ημέρας είναι η εντυπωσιακή Παρέλαση του πολυκαταστήματος Macy’s, που γίνεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη με εκατομμύρια Αμερικανούς να παρακολουθούν είτε από κοντά είτε από τους τηλεοπτικούς δείκτες τους το φαντασμαγορικό θέαμα.

    Έτσι και φέτος στις 23 Νοεμβρίου οι δρόμοι του Μανχάταν κατακλύστηκαν από κόσμο και με σύμμαχο τον καιρό, άπαντες απόλαυσαν μία μεγάλη παρέλαση, με δεκάδες άρματα και παραστάσεις, προσδίδοντας μία διαφορετική διάσταση στη μεγαλύτερη γιορτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η παρέλαση ξεκίνησε από το Upper West Side του Μανχάταν, περνώντας κατά μήκος του Central Park, μπροστά σε μεγάλο πλήθος κόσμου, πριν καταλήξει μπροστά από τη ναυαρχίδα του καταστήματος Macy’s.

    Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που εμφανίστηκαν ήταν η Cher, η οποία μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της χριστουγεννιάτικο άλμπουμ.

    Άλλες διασημότητες και μουσικά συγκροτήματα που συμμετείχαν ήταν οι Jon Batiste, Bell Biv DeVoe, Brandy, Jessie James Decker και Pentatonix.

    Τα νέα μπαλόνια που έκαναν το ντεμπούτο τους φέτος ήταν, μεταξύ άλλων, ο Leo the lizard, ένας χαρακτήρας από μια ταινία του Netflix.

    Χιλιάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στους δρόμους για να απολαύσουν το θέαμα.

    Δείτε εικόνες από τη μεγάλη παρέλαση 

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η πρώτη Macy’s Thanksgiving Day Parade έλαβε χώρα το 1924, με αφορμή τα Χριστούγεννα και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα ως παράδοση, αλλά και για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

    Κάθε χρόνο παρελάσουν χιλιάδες καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων μουσικών και ηθοποιών του Broadway με το κόστος της να ανέρχεται στα 11 με 13 εκατομμύρια δολάρια!

    Διαβάστε επίσης:

    Black Friday: 4+1 κόλπα για να μην πέσετε θύμα των προσφορών 

    Thanksgiving: Τι γιορτάζουν οι Αμερικανοί, πότε ξεκίνησε η γιορτή

    Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο άναψε και φωτίζει την Αθήνα (Φωτογραφίες)



    ΣΧΟΛΙΑ