• Κοινωνία

    Τεράστια προβλήματα λόγω βροχής σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία – 1.000 άτομα εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης (pics+video)

    • NewsRoom

    Από την κακοκαιρά σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία


    Έντονα καιρικά φαινόμενα, με μεγάλη βροχόπτωση, έπληξαν σήμερα τα ξημερώματα τις περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

    Ειδικότερα, στο Δρέπανο της Αχαΐας εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότερα από 1.000 άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου.

    Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, και σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

    Από την ισχυρή βροχόπτωση στην Ναύπακτο

    Νωρίς το πρωί τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονταν στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές.

    Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

    Από την ισχυρή βροχόπτωση στην Ναύπακτο

    Η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

    Πλημμύρα στο Αντίρριο

    Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην Αιτωλοακαρνανία είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα.

    Τέλος, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, κοντά στο Ρίο.



    ΣΧΟΛΙΑ