Συνελήφθη στην Πάτρα ο ηλικιωμένος άνδρας που άνοιξε πυρ την Τετάρτη 28/9 στον ΕΦΚΑ του Κεραμεικού και στο Εφετείο Αθηνών, τραυματίζοντας συνολικά 5 άτομα.

Ο 89χρονος συνελήφθη από τις αρχές σε  κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, κοντά στα ΚΤΕΛ, ενώ είχε πάνω του ένα γεμάτο 38αρι περίστροφο. Μάλιστα, αναφέρεται ότι σκόπευε να πάει προς Ιταλία μέσω πλοίου.

1

Με τα όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, ο 89χρονος φαίνεται πως δημιουργούσε συχνά εντάσεις στον ΕΦΚΑ του Κεραμεικού, καθώς πάλευε να βγάλει την σύνταξη του, όπως ανέφεραν συγγενείς του σε μέσα ενημέρωσης.

Η ανιψιά του, ήταν αυτή που τον πρόσεχε και όταν άκουσε όλα αυτά που συνέβησαν, ήταν εκείνη που φαίνεται να τηλεφώνησε και να έδωσε τα στοιχεία του 89χρονου.

Το χρονικό των επιθέσεων

Ο 89χρονος άνδρας από τις 10:20 σήμερα Τετάρτη το πρωί σκόρπισε τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς με μια καραμπίνα δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον εργαζόμενων και στη συνέχεια να τραπεί σε φυγή με τις αστυνομικές αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Ο ηλικιωμένος ρακοσυλλέκτης μπήκε αρχικά σε υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό, το πρωί της Τρίτης, στον 4ο όροφο και πυροβόλησε εργαζόμενο, τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν ότι έβαλε καραμπίνα στον γκισέ και πυροβόλησε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κειριαδών, στην περιοχή του Κεραμεικού, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας.

Βίντεο ντοκουμέντο μάλιστα κατέγραψε τις κινήσεις του μετά το «μακελειό» στον ΕΦΚΑ, δείχνοντάς τον να περπατά ήρεμος με την καραμπίνα στο χέρι.

Αργότερα ο ηλικιωμένος βρέθηκε έξω από το Εφετείο και άνοιξε ξανά πυρ, τραυματίζοντας ελαφρά, τέσσερα άτομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έφτασε από τον Κεραμεικό μέχρι το Εφετείο με ταξί, όπου φτάνοντας εκεί, μπήκε στο γραφείο 23 του Ειρηνοδικείου, πέρασε κάθε έλεγχο, και έριξε τρεις πυροβολισμούς τραυματίζοντας τέσσερα άτομα.

Μετά κατέβηκε στο ισόγειο, άφησε την καραμπίνα και διέφυγε με τους αστυνομικούς να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φεύγοντας πέταξε δυο τρεις φακέλους λέγοντας ότι εδώ θα δείτε τον λόγο που έγινε η επίθεση.

«Μόλις έφευγα από το Πρωτοδικείο και είδα πολλούς συναδέλφους να τρέχουν. Ένας συνάδελφος βγήκε και μας προειδοποίησε ότι υπάρχει όπλο και ότι πέφτουν πυροβολισμοί. Αυτό που συνέβη ήταν ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας με μπλε καπαρντίνα μπήκε στο γραφείο 23, πυροβόλησε τρεις φορές στο πάτωμα, άφησε την καραμπίνα στο φωτοτυπικό και εξαφανίστηκε», ανάφερε ασκούμενος δικηγόρος, δίνοντας νωρίτερα δηλώσεις.

«Σπεύσαμε αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για το επεισόδιο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος με τροποποιημένη καραμπίνα πυροβόλησε και τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, τέσσερις γραμματείς του Πρωτοδικείου, όλες γυναίκες. Έχει αφήσει κάποιες επιστολές που απευθύνεται στις εφημερίδες», ανέφερε ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως προαναφέρθηκε, ο 89χρονος είναι ρακοσυλλέκτης και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο.

Η προαναγγελία του «μακελειού»

Ο 89χρονος άνδρας, φαίνεται ότι είχε οργανώσει την επίθεση και ήταν προετοιμασμένος, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μια μέρα πριν το αιματηρό περιστατικό φέρεται να είχε επιβιβαστεί σε ταξί με προορισμό το Εφετείο της οδού Λουκάρεως και να είπε στον οδηγό, «θα δείτε αύριο τι θα κάνω».

Επιπλέον μετά την δεύτερη επίθεση, φεύγοντας πέταξε δυο τρεις φακέλους λέγοντας ότι εδώ θα δείτε τον λόγο που έγινε η επίθεση, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει γίνει γνωστο το περιεχόμενο των φακέλων.

 

Διαβάστε επίσης 

Λάρισα: Εκτός αστικού ιστού το Τελωνείο με υπογραφή Πιερρακάκη – Δρομολογούνται άμεσα οι διαδικασίες

Τι συμβαίνει με Βιολάντα και Καραμολέγκο

Μητσοτάκης: Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό – Η ατζέντα