ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στους ρυθμούς του Εγκέλαδου κινείται ξανά η Ινδονησία, λίγες εβδομάδες μετά την τραγωδία με τους 436 νεκρούς στο νησί Λομπόκ.
Την Κυριακή δύο ισχυρότατοι σεισμοί έπληξαν την χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας. Ο πρώτος, ο οποίος καταγράφηκε στις 07:10 ώρα Ελλάδος, είχε μέγεθος 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Σεμπαλούν Λαουάνγκ σε βάθος 7,9 χιλιομέτρων.
Λίγες ώρες αργότερα, ένας νέος σεισμός, μεγαλύτερος από τον πρώτο, της τάξης των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 120 χλμ από το νησί Λόμποκ.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν σεισμικές δονήσεις σε έναν αριθμό κρατών που βρίσκονται στη ζώνη πυρός, μεταξύ των οποίων η Κολομβία, τα Φίτζι, η Ιαπωνία και η Ρωσία.
Υπενθυμίζεται πως στις 5 Αυγούστου, σεισμός 6,9 βαθμών που ακολουθήθηκε από αρκετούς μετασεισμούς έπληξε το Λομπόκ στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 436 ανθρώπους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μυστήριο στο Ελληνικό: Μητέρα, κόρη και γιος πέθαναν μέσα σε 13 ημέρες
- ΑΑΔΕ: Ποια είναι τα 3 νέα ψηφιακά εργαλεία για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής
- Παπαστεργίου για Youth Pass: Δράση με κοινωνικό πρόσημο, μέσω μιας απλής και εύκολης διαδικασίας
- Ινδία-Πακιστάν: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εναντίον στρατιωτικών βάσεων
