Κοινωνία

Στο τέλος του 2022 θα δικαστεί ο πρίγκιπας Άντριου – Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

  • NewsRoom
πρίγκιπας Άντριου

Ο πρίγκιπας Άντριου και η Βιρτζίνια Τζιούφρι, το 2001


Στο τέλος του 2022 αναμένεται να δικαστεί ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από την Βιρτζίνια Τζιούφρι, θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν (Lewis Kaplan) σε τηλεφωνική συνομιλία με τους δικηγόρους των δύο πλευρών στη Νέα Υόρκη δήλωσε, ότι ο πρίγκιπας Άντριου ενδέχεται να δικαστεί στις ΗΠΑ στο τέλος του 2022, αναφορικά με τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρι.

Προσδιόρισε την ημερομηνία δίκης «μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του επόμενου έτους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι δικηγόροι του πρίγκιπα κατά της Βιρτζίνια Τζούφρι κατηγορώντας την ότι επιδιώκει «πληρωμή» εις βάρος του Άντριου και ότι η Τζιούφρι ήταν «γατάκι του σεξ».

Υπενθυμίζεται ότι η Βιρτζίνια Τζούφρι, υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν και ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ τρεις φορές με το μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, στο σπίτι της φίλης του, Γκισλέιν Μάξγουελ στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στην κατοικία του Έπσταϊν στις Παρθένες Νήσους

Ο δεύτερος κατά σειρά γιος της βασίλισσας Ελισάβετ στον οποίο μάλιστα έχει τεράστια αδυναμία δήλωσε ότι «αρνείται κατηγορηματικά τις ψευδείς κατηγορίες της Τζιούφρι εναντίον του» και προέτρεψε τον Κάπλαν να απορρίψει τη μήνυση.

Αριστερά ο πρίγκιπας Άντριου με την μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ και δεξιά ο Τζέφρι Έπσταϊν

Πριν από οποιαδήποτε δίκη, η Τζιούφρι και ο πρίγκιπας Άντριου θα κληθούν να εξεταστούν από αντιτιθέμενους δικηγόρους μέχρι τις 14 Ιουλίου. Ο δικηγόρος της Τζιούφρι, Ντέιβιντ Μπόις, και ο δικηγόρος του πρίγκιπα, Άντριου Μπρέτλερ τόνισαν στον δικαστή ότι ο καθένας αναμένει να πραγματοποιήσει από οκτώ έως 12 καταθέσεις μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Ο Άντριου, επικρίθηκε για την επιθετική τακτική των δικηγόρων του απέναντι στην κατήγορό του. «Η Τζιούφρι κατέθεσε αυτή την αβάσιμη αγωγή ενάντια στον πρίγκιπα Άντριου για να βγάλει περισσότερα χρήματα εις βάρος του και εις βάρος των κοντινών του προσώπων. Η κακοποίηση στην οποία την υπέβαλε ο Έπσταϊν δεν δικαιολογεί τη δημόσια εκστρατεία της ενάντια στον Πρίγκιπα Άντριου», δήλωσε ο Άντριου Μπρέτλερ στην κατάθεση του.

Υπενθυμίζεται ότι η Μάξγουελ κρατείται για αδικήματα που σχετίζονται με την σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών και της ψευδομαρτυρίας, σε φυλακή στο Μπρούκλιν αναμένοντας τη δίκη που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρίγκιπας Άντριου έμπλεξε… σε νέες περιπέτειες

Πουλήθηκε έναντι 51 εκατ. δολαρίων το αρχοντικό του Έπσταϊν στο Μανχάταν – Στα ταμείο των θυμάτων τα χρήματα

Μπόρις Τζόνσον: Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμαΣΧΟΛΙΑ