ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η φρεγάτα «Κανάρης» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στη γαλλική ναυτική δύναμη TF-473, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κορσικής.
Όπως ανακοινώθηκε, η συγκεκριμένη ναυτική δύναμη συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Clemenceau 21».
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης θα λάβουν χώρα ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν την διαλειτουργικότητα και επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των συμμαχικών μονάδων που συμμετέχουν στην TF-473.
Τονίζεται ότι στη γαλλική επιχείρηση συμμετέχουν -πέρα της Γαλλίας- ναυτικές μονάδες, της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Βελγίου και της Ιταλίας. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, συνεργασίες με δυνάμεις και άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και στρατηγικών εταίρων, αναδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις κοινές προσπάθειες για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare Bulkers): Κέρδη 10 εκατ. δολαρίων στο β’ εξάμηνο και ρευστότητα 331,5 εκατ. δολαρίων
- Ζαχαράκη: Κατατέθηκε η αίτηση για την καταχώριση του θρησκευτικού νομικού προσώπου των Μπεκτασήδων της Θράκης
- Go Delivery: Άλμα σχεδόν 75% στον τζίρο και ισχυρή αύξηση κερδών το 2025 χάρη στην ανάπτυξη του efood
- Κικίλιας κατά ΠΑΣΟΚ για ακτοπλοϊκά: «Δεν αποζημιώνουμε κέρδη ούτε επιδοτούμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.