• Κοινωνία

    Στο δικαστήριο μαζί Φιλιππίδης-Λιγνάδης

    • NewsRoom
    Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση των υποθέσεων του Πέτρου Φιλιππίδη και του Δημήτρη Λιγνάδη,  οι οποίοι κατηγορούνται για βιασμό.

    Οι δίκες των δύο κατηγορουμένων συμπίπτουν χρονικά και γι’ αυτό μεταφέρθηκαν μαζί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

    Από τη μία ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού, αλλά και δύο απόπειρες βιασμού. Από την άλλη, ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς κατά συρροή ανήλικων και ενήλικων ανδρών.

    Σήμερα, στο βήμα του μάρτυρα κατά του Λιγνάδη αναμένεται να ανέβει για να καταθέσει ο δεύτερος άνδρας, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίησή του στην Επίδαυρο, τον Ιούλιο του 2015 και ενώ ο ίδιος ήταν ανήλικος.

    Στην υπόθεση του Φιλιππίδη, σήμερα θα εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών η πρώτη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον προφυλακισμένο ηθοποιό για βιασμό της και μάλιστα κατ΄ εξακολούθηση το 2008.

    Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

    Η γυναίκα ξεκίνησε να καταθέτει χωρίς δημοσιότητα κατά την προηγούμενη δικάσιμο, μετά την αποδοχή από το δικαστήριο του αιτήματος που υπέβαλε η ίδια καθώς και μία ακόμη από τα τρία φερόμενα θύματα.

    Δείτε το βίντεο από το MEGA:

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Λιγνάδη: Άναψαν τα αίματα μεταξύ Κούγια και Βλάχου

    Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών εξετάζεται σήμερα η πρώτη μάρτυρας

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ – Σοκαρισμένος δηλώνει ο Μάνος Δασκαλάκης



    ΣΧΟΛΙΑ