Κοινωνία

Στο αμείωτο οι έλεγχοι στα διόδια – 939 οχήματα έκαναν αναστροφή το τελευταίο 24ωρο

  • NewsRoom

(φωτογραφία αρχείου)


Συνεχίζεται η προσπάθεια των Αθηναίων να «ξεφύγουν» από την πρωτεύουσα προς κάποια επαρχία, με τους ελέγχους της Αστυνομίας να συνεχίζονται στο αμείωτο

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, μόνο το τελευταίο 24ωρο η Τροχαία ανάγκασε 939 οχήματα στα διόδια να κάνουν αναστροφή, επιστρέφοντας εκεί από όπου ξεκίνησαν, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έως και τις 06:00 το πρωί σήμερα, σε αναστροφή προς Αθήνα από τα διόδια της Ελευσίνας αναγκάστηκαν 888 οδηγοί οχημάτων, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών, 51 οδηγοί. Σημειώνεται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν προς Κόρινθο 15.552 οχήματα και από τα διόδια των Αφιδνών για Λαμία 17.727.

Οι περισσότεροι «παραβάτες» που πιάστηκαν χρησιμοποιούσαν ό,τι δικαιολογία τους ερχόταν για να μπορέσουν να πείσουν τους αστυνομικούς ότι έχουν τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν εκτός Αττικής.

Οι περισσότεροι έλεγαν είτε ότι πάνε στην επαρχία για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο συγγενικό τους πρόσωπο, ενώ αρκετοί έλεγαν ότι πάνε σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία!

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και 500 ευρώ για ψευδή παραστατικά.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ από Μεγάλη Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ