• Κοινωνία

    Ολοκληρώθηκε το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών (upd)

    • NewsRoom

    Η σύζυγος του Άννα- Μαρία και μέλη της οικογένειας προσέρχονται για το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών.

    Ο κόσμος που βρέθηκε έξω από την Μητρόπολη, χειροκρότησε την οικογένεια του τέως βασιλιά της Ελλάδος, κατά την άφιξη αλλά και κατά την έξοδό τους από την Μητρόπολη.

    Υπό αυστηρά μέτρα, παρουσία αστυνομικής δύναμης και με την τήρηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι προσκεκλημένοι προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών με πουλμανάκια από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

    Λίγο μετά τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Αννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων.

    Στην εκκλησία βρίσκονται, επίσης, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη, ενώ τα εγγόνια αυτή τη φορά δεν ταξίδεψαν στην Ελλάδα.

    Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

    Μεταξύ αυτών, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

    Οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη και η κόρη της πρώην βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας Έλενα προσέρχονται για το μνημόσυνο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Μετά την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, η οικογένεια του τέως βασιλιά στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτησε τον κόσμο.

    Η σύζυγος του Άννα- Μαρία με το γιό τους Παύλο  και μέλη της οικογένειας αποχωρούν μετά το μνημόσυνο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    Η σύζυγος του Άννα- Μαρία με το γιό τους Παύλο αποχωρούν μετά το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου προσέρχονται για το μνημόσυνο  (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προσέρχεται για το μνημόσυνο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο υπολογίζεται στους 250 καλεσμένους μεταξύ των οποίων είναι άτομα που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην κηδεία.

    Τριακόσιοι αστυνομικοί περιφρουρούσαν την περιοχή, ενώ από χθες το απόγευμα είχε απαγορευτεί η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία.

    Μάλιστα, η κυκλοφορία στη Μητροπόλεως είχε διακοπεί από την Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση όσων θα παρίσταντο στην επιμνημόσυνη δέηση.

    Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την κηδεία, η είσοδος στον Ιερό Ναό δεν επιτρέπεται σε κανένα μέσο ενημέρωσης.

    Μετά το τέλος του μνημοσύνου οικογένεια και καλεσμένοι θα βρεθούν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια.

    Αύριο το τρισάγιο

    Το τρισάγιο στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελεστεί αύριο Κυριακή σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρί Σαντάλ: Οι πρώτες on camera δηλώσεις μετά τον θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

    Kiton: Ποιο είναι το θρυλικό ναπολιτάνικο brand, που επέλεξε ο Παύλος για το κουστούμι των 5.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ