• Κοινωνία

    Στην Ελλάδα ο επίτροπος Στυλιανίδης για το καλωσόρισμα της ελληνικής συμμετοχής στο rescEU

    • NewsRoom

    Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια


    Ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Χρήστος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα, προκειμένου να καλωσορίσει την ελληνική συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (rescEU), σκοπός του οποίου είναι η καταπολέμηση των φυσικών καταστροφών. Μάλιστα θα γίνει ειδική τελετή, όπου θα παρευρεθεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Η τελετή θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Η παρουσία των δύο αξιωματούχων θα σηματοδοτήσει την «πιο στενή συνεργασία στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη», ενώ θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα του rescEU, αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Στο νέο πρόγραμμα rescEU που λειτουργεί ως ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας των Ευρωπαίων πολιτών από φυσικές καταστροφές, η Ελλάδα έχει διαθέσει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Σημειώνεται δε ότι «ο στόλος rescEU κινητοποιήθηκε για πρώτη φορά για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν δε διάφορες περιοχές της Ελλάδας φέτος τον Αύγουστο».

    Στην τελετή έχουν επίσης προσκληθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Ματθαιόπουλος.

    Ο επίτροπος κ. Στυλιανίδης θα επισκεφθεί στη συνέχεια το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

    Νωρίς το πρωί, ο Ευρωπαίος επίτροπος θα επισκεφθεί την «Ελπίδα», το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Αθήνα, όπου θα τιμηθεί για το έργο του από την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο του ομώνυμου Σωματείου «Ελπίδα Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και του Σωματείου «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας».

    Την Παρασκευή, ο κ. Στυλιανίδης θα συμμετάσχει στο 15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Ναύπλιο, όπου θα μιλήσει για τη «Νέα Ατζέντα της Ευρώπης».



    ΣΧΟΛΙΑ