ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το παρασκήνιο του υπουργικού, ο «κατάσκοπος» Αδωνις, η δήλωση της Δόμνας στο Room 301 και ένα τουρκικό drone σε ελληνικό νησί
Την άμεση επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης και την επανέναρξη των εκπαιδευτικών μαθημάτων ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με επιστολή του προς τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος.
Στην επιστολή υπογραμμίζεται η έκπληξη των εκπαιδευτών σχολών οδήγησης όταν διαπίστωσαν ότι, παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κλάδος τους παραμένει κλειστός.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος, στην επιστολή παρατίθενται τα εξής στοιχεία:
-Οι επαγγελματίες του κλάδου είναι χωρίς εισόδημα από το Νοέμβριο
-Το 80% των εκπαιδευτών σχολών οδήγησης δεν είχαν πρόσβαση σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, ούτε καν σε Επιστρεπτέα Προκαταβολή
-Ολόκληρος ο κλάδος βλέπει μπροστά του το φάσμα της ανεργίας και χιλιάδες άνθρωποι που εξαρτώνται από αυτόν, όπως τα μέλη οικογενειών των επαγγελματιών, απειλούνται με καταστροφή
-Περισσότεροι από 50.000 πολίτες είναι στην αναμονή για έκδοση διπλώματος οδήγησης, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεκινήσουν τα μαθήματα
Υπογραμμίζεται ότι εφαρμόζονται από τον κλάδο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
«Η αγανάκτηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τη στιγμή που ορισμένα επαγγέλματα, όπως οι αυτοκινητιστές, λειτουργούν τόσο καιρό κανονικά, έχοντας τη δυνατότητα να βρίσκονται στο όχημά τους έως τρία άτομα, τη στιγμή που για τα μαθήματα οδήγησης τα επιβαίνοντα άτομα είναι δύο, ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος, ενώ πολύ εύκολα μπορεί να γίνει και η ιχνηλάτηση επειδή τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα», τονίζεται στην επιστολή.
Διαβάστε ακόμη:
Δίπλωμα οδήγησης: Οι πέντε αλλαγές στις εξετάσεις
Κεφαλογιάννης: «Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης η αξιοποίηση του 4ου σιδηροδρομικού πακέτου»
Κεφαλογιάννης: Στο επίκεντρο ο ΒΟΑΚ και η αποκατάσταση των ζημιών της κακοκαιρίας του Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Χαρδαλιάς από Παρίσι: «Χτίζουμε μια Αττική με ισχυρό διεθνές αποτύπωμα στον τουρισμό και την καινοτομία»
- ΕΚΤ: Αναμένεται 2,7% αύξηση των μισθών στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2027
- Ιστορική στιγμή ΕΕ – Καναδά: Τι σημαίνει η ιδιότητα του πρώτου «συνδεδεμένου μέλους» και τι αλλάζει
- Βιολάντα: Οικογένεια ενός εκ των θυμάτων άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.