• Κοινωνία

    Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

    Γιώργος Καραϊβάζ

    Γιώργος Καραϊβάζ


    Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Μετά από μία ανακριτική διαδικασία που διήρκησε 11 ώρες, με τα δύο αδέλφια να αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στη δολοφονία του δημοσιογράφου, ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκιση τους.

    Ο 48χρονος και ο 40χρονος απολογήθηκαν επί 6 ώρες για την ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία του δημοσιογράφου και το πλημμέλημα της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας. Για άλλη 1 ώρα απαντούσαν στις ερωτήσεις του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων.

    Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη συνήγορο τους, αρνήθηκαν τα πάντα και αμφισβήτησαν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές, μιλώντας για «λογικά άλματα» προκειμένου να βρεθούν σε θέση κατηγορουμένου.

    Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκάλεσε η απαγόρευση του 30ου ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, στους διαπιστευμένους δικαστικούς συντάκτες να καλύψουν την απολογία των 2 κατηγορουμένων, αμφισβητώντας ακόμα και την ιδιότητά τους και διατάσσοντας την απομάκρυνση τους από το… διάδρομο του 2ου ορόφου του κτιρίου 9, παρά το γεγονός πως υπάρχει σχετική άδεια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη φυσική παρουσία των δικαστικών συντακτών στο δημόσιο χώρο του διαδρόμου ενός δικαστικού χώρου.

    Διαβάστε επίσης:
    ΕΣΗΕΑ: Ανακοινώθηκε η επίσημη αδειοδότηση του «Ξενοφώντα» στην ημερίδα για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων



    ΣΧΟΛΙΑ