• Κοινωνία

    Σταύρος Δογιάκης: Αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες – Το σημείωμα που άφησε στην οικογένειά του

    • NewsRoom

    Σταύρος Δογιάκης


    Έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του Σταύρου Δογιάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης νεκρός σε δασώδη περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή, διεξάγει η αστυνομία.

    Τα ίχνη του 53χρονου επιχειρηματία χάθηκαν την Κυριακή, ημέρα που είχε πάει σε γάμο με φίλους και συνεργάτες του.

    Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο Δογιάκης θα επέστρεφε σπίτι του στα Γλυκά Νερά, ενώ τελευταία επικοινωνία είχε με τη γυναίκα που φρόντιζε τη μητέρα του, τα ξημερώματα της Δευτέρας προκειμένου να ρωτήσει αν πήρε τα φάρμακά της.

    Για την εξαφάνιση, ο συνιδιοκτήτης της ταβέρνας και αδελφός του 53χρονου ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις Αρχές και στη συνέχεια κινήθηκαν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του Missing Alert με το «Χαμόγελο του Παιδιού» να δημοσιεύει σχετική ανακοίνωση με τα χαρακτηριστικά του αγνοουμένου προκειμένου να εντοπιστεί.

    Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, «συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο».

    Νωρίτερα, είχε βρεθεί από την οικογένεια του επιχειρηματία ένα σημείωμα που άφησε πίσω του και στο οποίο ορίζει ως κληρονόμο και διαχειριστή των οικονομικών του, τον αδελφό του.

    Δραματική εξέλιξη είχε, ωστόσο, η υπόθεση, καθώς ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός με ένα όπλο δίπλα του, σε δασώδη περιοχή ανάμεσα στα Γλυκά Νερά και την Αγία Παρασκευή, γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος επιχειρηματίας φέρεται να πήρε το αυτοκίνητό του, να οδήγησε προς την ερημική τοποθεσία, να περπάτησε μερικά μέτρα μακριά από το ΙΧ και να έδωσε τέλος στη ζωή του με δύο σφαίρες, μία στην καρδιά του και μία στο κεφάλι του. Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ο 53χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει αρχικά πυροβολώντας τον εαυτό του στην καρδιά, ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς η πρώτη σφαίρα προκάλεσε διαμπερές τραύμα και δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα να επιχειρήσει και δεύτερη φορά, ακουμπώντας το πιστόλι στον κρόταφο και πατώντας τη σκανδάλη, δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στον εαυτό του.

    Ο άνδρας βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα, ενώ από την πρώτη αυτοψία στο σημείο, παρουσία ιατροδικαστή, προέκυψε ότι πιθανότητα ο θάνατος του επιχειρηματία προήλθε από αυτοχειρία.

    Σε αυτό το συμπέρασμα συνέκλιναν και οι έρευνες των Αρχών, καθώς ο 53χρονος είχε αφήσει σημείωμα πίσω του με υπόνοιες ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα αναζητήσουν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του που θα πιστοποιούν ότι ο ίδιος χρησιμοποίησε το πιστόλι.

    Σημειώνεται ότι άτομα από το περιβάλλον του επιχειρηματία ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες η ψυχολογική του κατάσταση δεν ήταν καλή.

    Η ταβέρνα «Κρητικός» που διατηρούσε ο Σταύρος Δογιάκης μαζί με τον αδελφό του στην Κάντζα ήταν επιτυχημένη και γνωστή όχι μόνο για το φαγητό, αλλά και για την πελατεία της, καθώς ανάμεσα σε αυτή ήταν υπουργοί, επιχειρηματίες, σχεδιαστές μόδας και άλλοι διάσημοι.

    Υπενθυμίζεται τέλος, ότι στις 1 Μαΐου του 2018, έξω από την ταβέρνα είχε δολοφονηθεί ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Σπύρος Παπαχρήστου σε ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας. Ο απόστρατος αξιωματικός έτρωγε στο μαγαζί με παρέα όταν βγαίνοντας τον «χτύπησαν» οι δράστες.

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Να μην προφυλακιστεί ζήτησε ο 33χρονος πιλότος – Τι υποστήριξε

    Πετράλωνα: Συνελήφθη ο 35χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό καθαρίστριας

    Εξαφάνιση Δογιάκη: Νεκρός με τραύμα από όπλο ο επιχειρηματίας



    ΣΧΟΛΙΑ