• Κοινωνία

    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη – Απών ο ίδιος

    • NewsRoom
    Στάθης Παναγιωτόπουλος

    Στάθης Παναγιωτόπουλος


    Κεκλεισμένων των θυρών και με απόντα τον κατηγορούμενο, διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η δίκη του τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διώκεται για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, υπόθεση που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία πρώην συντρόφου του.

    Σχετικό αίτημα να διεξαχθεί η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών είχε υποβάλει η συνήγορος της εγκαλούσας και το Δικαστήριο το έκανε δεκτό. Η πλευρά της 30χρονης καταγγέλλουσας ζήτησε, επίσης, να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε κακούργημα κι άρα να οδηγηθεί στο Κακουργιοδικείο, κάνοντας λόγο για «σκοπό βλάβης» και προς τούτο επικαλέστηκε τη νομολογία που ανέδειξε σε πρόσφατη απόφασή του ο Άρειος Πάγος.

    Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα κι αν το Πλημμελειοδικείο είναι αρμόδιο ή όχι να δικάσει την υπόθεση, οι δικαστές επιφυλάχθηκαν και θα αποφανθούν, όταν ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία.

    Ο 59χρονος κατηγορούμενος φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να ανήρτησε κατ’ επανάληψη στο Διαδίκτυο υλικό σεξουαλικού περιεχομένου με την 30χρονη πρώην σύντροφό του.

    Οι, δε, πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν το 2016. Διά των συνηγόρων του ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι έκανε προσπάθειες να «κατεβάσει» το επίμαχο υλικό και γι’ αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε και σε ειδικό. Η υπεράσπισή του ισχυρίζεται ότι στο υλικό που διέρρευσε δεν διακρίνεται το πρόσωπο της παθούσας ή υπάρχει ασαφής απεικόνισή του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεπαρουσιαστής κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις μετά από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές, πριν από τα Χριστούγεννα, και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία 19χρονου: Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων – Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο

    Επίθεση σε καθηγήτρια στο Ηράκλειο: Άγνωστος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με βρεγμένο πανί

    ΕΣΡ: Πρόστιμο €180.000 στον Alpha για το Bachelor



    ΣΧΟΛΙΑ