ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Aνακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για τις σοβαρές φθορές στον μεταλλικό σκελετό της οροφής στον σταθμό της Γραμμής 1 «Μοναστηράκι», προκαλώντας ανησυχία για «πρόβλημα στατικότητας».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ έχει ως εξής:
«- Ο σταθμός της Γραμμής 1 του Μετρό “Μοναστηράκι” εμφανίζει διαχρονικά συνεχείς φθορές στην τοιχοποιία και το μεταλλικό στέγαστρο, λόγω παλαιότητας (τέλη του 19ου αιώνα) και υγρασίας, που δημιουργεί η εισροή υδάτων από το επίπεδο της πλατείας. Ο μεταλλικός φορέας του στεγάστρου ενισχύθηκε το 2000, κατά την κατασκευή του σταθμού της Γραμμής 3 του Μετρό.
– Οι επιτόπιες αυτοψίες των τεχνικών συνεργείων της ΣΤΑ.ΣΥ και οι αναφορές επιβατών και μέσω της πλατφόρμας report.oasa.gr κατέδειξαν την ανάγκη συνολικών παρεμβάσεων στον σταθμό Μοναστηράκι (Γραμμή 1 Μετρό), δίχως να συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τους χρήστες του.
– Η ΣΤΑ.ΣΥ ανέθεσε σε πρώτη φάση την εκπόνηση μελετών, που θα αποτιμήσουν και θα αποτυπώσουν λεπτομερώς την υφιστάμενη δομική κατάσταση του σταθμού (κλειστοί χώροι, μεταλλικό στέγαστρο) και θα καθορίσουν τις τεχνικές λύσεις και παρεμβάσεις, στις οποίες θα προχωρήσει η εταιρεία.
– Παράλληλα, για τη συνολική ανακαίνιση του σταθμού, υλοποιείται αυτήν την περίοδο ένα πλέγμα τεχνικών παρεμβάσεων, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση πρόσθετων ενισχυτικών υδρορροών, εργασίες επιχρισμάτων και χρωματισμού, την επισκευή των ξύλινων εξωτερικών θυρών, την εφαρμογή τεχνικής λύσης για τον περιορισμό του κενού μεταξύ συρμού και αποβάθρας, καθώς και την αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών και λαμπτήρων φθορίου με φωτιστικά και λαμπτήρες τεχνολογίας Led».
Διαβάστε επίσης
Πέθανε ο Λάμπης Νικολάου, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
Τραμπ: Δεν θα είμαι υποψήφιος αντιπρόεδρος στις εκλογές του 2028
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Φίλοι ξανά με τον Μασκ – «Είναι καλή η σχέση μας, πάντα μου άρεσε ο Έλον»
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η αναπάντεχη συνάντηση με την Πενέλοπε Κρουζ
- EGR Awards 2025: Παγκόσμια διάκριση για τον ΟΠΑΠ και τις πολιτικές του για το Υπεύθυνο Παιχνίδι
- Καρανίκας: «Κάφροι» οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στον Βορίδη – Είσαι ο μόνος αριστερός που έκανε rebranding, του είπε ο Γεωργιάδης