Στηρίζει τη στάση εργασίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τραυματιοφορέων για την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου μεταξύ 10.00 π.μ. και 3.00 μ.μ.., η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Η Ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 «όλους τους εργαζόμενους στους οποίους οι διοικήσεις με αυθαίρετη ερμηνεία αρνούνται τη χορήγηση της ειδικής άδειας παρότι δικαιούχοι (παρασκευαστές, Κέντρα Υγείας, Τμήματα Εφημερίας κ.ά.)».
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «επανειλημμένως ζήτησε από τον υπουργό Υγείας την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου για διευκρινίσεις σχετικά με τους δικαιούχους συναδέλφους της ειδικής άδειας των 10 ημερών κατ’ έτος. Η έκδοση της εγκυκλίου καθυστερεί και οι διοικήσεις των νοσοκομείων κάνουν αυθαίρετες ερμηνείες στο πλαίσιο περιορισμού των δικαιούχων για να κρύψουν τις ελλείψεις προσωπικού».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κατεπείγουσα έρευνα για τους θανάτους των παιδιών στο νοσοκομείο Λαμίας διέταξε η Εισαγγελία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον Ερυθρό Σταυρό – Τι λέει η διοίκηση του νοσοκομείου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στη δικαστική μάχη εναντίον της Booking 1.000 Έλληνες ξενοδόχοι
- Ρούλα Τσοχαντάρη, η πιο καλή γκαρσόνα… της Βουλής: Από τα χέρια της έχουν πιεί καφέ Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές
- Ελληνικές τράπεζες: Όλα όσα έγιναν στο συνέδριο της JPMorgan στο Λονδίνο – Τα πλάνα που παρουσίασαν οι CFOs
- Παπασταύρου στο mononews: Οι ενεργειακές συμφωνίες έχουν εθνικό πρόσημο, δεν χρειάζεται η μικρότητα της αντιπολίτευσης