ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μισό αιώνα, το επίσημο δείπνο για τα βραβεία Νόμπελ ακυρώνεται, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, τονίζοντας ωστόσο ότι η απονομή των βραβείων θα γίνει κανονικά.
Οι νικητές των βραβείων Νόμπελ ανακοινώνονται επισήμως σε αυτό το δείπνο που διεξάγεται πάντα στις 10 Δεκεμβρίου, παρουσία 1.300 προσκεκλημένων.
«Υπάρχουν δύο προβλήματα. Δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε τόσους πολλούς ανθρώπους τον έναν δίπλα στον άλλο. Και είναι αβέβαιο αν θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Σουηδία», ανέφερε στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νόμπελ Λαρς Χάικενστεν.
Η δεξίωση αυτή είχε ακυρωθεί επίσης το 1956, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην Ουγγαρία. Επίσημα δείπνα δεν γίνονταν επίσης κατά τη διάρκεια του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Το Ίδρυμα Νόμπελ σκοπεύει να οργανώσει τις τελετές παράδοσης των βραβείων, στο Όσλο και τη Στοκχόλμη, υπό μια νέα μορφή που θα λαμβάνει υπόψη τους περιορισμούς της κοινωνικής αποστασιοποίησης και το γεγονός ότι μόνο λίγοι ή και κανένας από τους βραβευθέντες δεν θα μπορεί να παραβρεθεί», ανέφερε η ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωστής Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα κινηθεί γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα
- Η Ολλανδία στέλνει μια φρεγάτα στη Μεσόγειο
- Ερντογάν: Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού σε όλα τα πεδία, έχουμε κινητοποιήσει όλους τους θεσμούς του κράτους μας.
- Λευκός Οίκος:Ο Ντόναλντ Τραμπ αξιολογέι όλες τις επιλογές για τις τιμές του πετρελαίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.