ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tα σουηδικά κανάλια δημοσίευσαν τα στοιχεία του δράστη που εισέβαλε σε σχολική μονάδα με αυτόματο όπλο και σκότωσε 11 ανθρώπους, διαπράττοντας την πιο φονική επίθεση που έχει ζήσει η χώρας μέχρι τώρα.
Ο 35χρονος Ρίκαρντ Άντερσον είναι ο δράστης της επίθεσης σε κέντρο εκπαίδευσης ενηλικών στη Σουηδία με απολογισμό συνολικά 11 νεκρούς.
Σύμφωνα με το κανάλι TV4, δίπλα στη σορό του Άντερσον, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα για την οποία φέρεται να είχε άδεια κατοχής.

Ο Άντερσον, ο οποίος δεν εμφανίζεται να έχει κάποια εργασία από το 2014, περιγράφεται ως ένα άτομο που «είχε μεγάλα προβλήματα στο σχολείο». Ως «προβληματική» χαρακτηρίζεται σε ρεπορτάζ του ίδιου καναλιού και η απόδοσή του ως μαθητής στο σχολείο καθώς φέρεται να είχε κοπεί σε όλα τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στο προτελευταίο έτος και σε όλα τα μαθήματα του τελευταίου έτους.
Στη συνέχεια ο Άντερσον εμφανίζεται να παρακολουθεί σεμινάριο για άτομα με σύνδρομο Άσπεργκερ και υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό. Εκεί φέρεται να πέρασε μόνο τα μαθήματα της ιστορίας και της τέχνης.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 35χρονος είχε εγγραφεί στο κέντρο εκπαίδευσης ενηλικών στο οποίο επιτέθηκε την Τρίτη, παρακολουθώντας μαθήματα μαθηματικών, τα οποία, όμως, δεν ολοκλήρωσε. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Aftonbladet το πιο πρόσφατο μάθημα στο οποίο εμφανίζεται το όνομά του ήταν το 2021.
Ο Άντερσον δεν υπηρέτησε, επίσης, στον στρατό της Σουηδίας καθώς δεν διέθετε απολυτήριο Λυκείου, σύμφωνα με το κανάλι TV4.
Συγγενείς του τον περιέγραψαν ως έναν «ερημίτη», ο οποίος είχε από ελάχιστες έως μηδαμινές επαφές με την οικογένειά του για χρόνια.
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης και Κικίλιας μεταβαίνουν εκτάκτως στη Σαντορίνη
Γερμανία-Δημοσκόπηση: Σχεδόν το 90% των Γερμανών φοβάται ξένη ανάμιξη στις εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
- Ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Σαλονίκης, η φιλία με τον Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός και η ΕΥΔΑΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.