Κοινωνία

Σωτήρης Τσιόδρας: Η μάσκα είναι η μόνη επιλογή που έχουμε

  • NewsRoom

Σωτήρης Τσιόδρας


«Είναι η ώρα της συνείδησης, είναι η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές» τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε δραματικούς τόνους ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, περιέγραψε την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας μετά το αρνητικό ρεκόρ των 1.259 κρουσμάτων.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, που συμμετείχε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας μετά από αρκετό καιρό, η διασπορά του κορονοϊού παγκοσμίως είναι αδύνατον να ελεγχθεί.

«Θέλω με ήρεμη συνείδηση να πω ότι δεν χάνουμε την ελπίδα μας, εξακολουθούμε να παλεύουμε ως πολίτες με τα μέτρα που διευκολύνουν τη ζωή μας, που επιτρέπουν την κοινωνική ζωή χωρίς το απαγορευτικό, που έχει τεράστιες κοινωνικές συνέπειες» υπογράμμισε.

Όπως ξεκαθάρισε, θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown, με τις συνέπειες που έχει αυτό.

«Δεν μπορούμε να μπούμε στην συνείδηση του απέναντι. Η προσωπική επιλογή του καθενός θα καθορίσει το πώς θα κινηθεί η πανδημία» επισήμανε.
Και σημείωσε:

«Πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης. Η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά των παιδιών μας δεν πρέπει να επιτρέψει να μεταδοθεί ο ιός και η γρίπη στους ευπαθείς. Είναι ώρες ευθύνης & συνείδησης, είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές».

Όπως ξεκαθάρισε η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή.

«Η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή που έχουμε. Την βγάζουμε μόνο για να φάμε (όταν είμαστε με άλλον). Στα μέσα μεταφοράς είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ, αλλά είναι αδύνατο τώρα να τα αναπτύξουμε περισσότερο» τόνισε.ΣΧΟΛΙΑ