ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολοταχώς για νέο μαύρο ρεκόρ πηγαίνει η χώρα μας καθώς μέσα σε λίγες ώρες, 45 συμπολίτες μας έχουν χάσει τις ζωές τους από κορονοϊό.
Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί νέο ημερήσιο ρεκόρ θανόντων στη χώρα μας από την πανδημία.
Να σημειώσουμε πως την Κυριακή σημειώθηκε «μαύρο» ρεκόρ με 71 θανάτους, νούμερο που προκάλεσε σοκ, ωστόσο δεν αποκλείεται δυστυχώς να ξεπεραστεί.
Στα νοσοκομεία της χώρας εισήχθησαν την Κυριακή (15/11) 436 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19. Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών είναι 450 καθημερινά. Οι νοσηλευόμενοι πλέον είναι 3.527, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφονταν πριν από εννέα ημέρες, στις 6 Νοεμβρίου. Οι δε μισοί εκ των νοσηλευομένων βρίσκονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι ασθενείς στις ΜΕΘ έφτασαν τους 444, αριθμός που είναι βέβαιον ότι έχει αυξηθεί σημαντικά σήμερα, καθώς οι ασθενείς στις επιβαρυμένες περιοχές, όπως πχ στη Θεσσαλονίκη, αυξάνονται δραματικά μέσα σε δυο-τρεις ώρες. Οι διασωληνωμένοι ήταν χθες τα μεσάνυχτα 425, έχοντας επίσης υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες εννέα ημέρες, καθώς στις 6 Νοεμβρίου ήταν 204.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει δική του πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής
- e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται έως τις 2 Μαΐου η προθεσμία καταβολής δόσεων ρύθμισης και τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών
- Βασιλιάς Κάρολος: «Οι πιο σκοτεινές στιγμές της ασθένειας μπορεί να φωτιστούν από τη μεγαλύτερη συμπόνια»
- Ανάλυση CNBC: Οι ιστορικές πρώτες 100 ημέρες του Τραμπ για τους λάθος λόγους
