ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για ακόμα μία αθλήτρια της ιστιοπλοΐας που καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά μίλησε στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 3ωρη κατάθεσή της η Ολυμπιονίκης εισέφερε σημαντικά στοιχεία για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί.
Φέρεται να κατονόμασε συναθλήτρια της από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, χωρίς να υπάρχουν μέχρι τώρα πληροφορίες αν ο καταγγελλόμενος ως θύτης είναι ο ίδιος παράγοντας ή κάποιος άλλος από την Ομοσπονδία.
Η αξιόποινη πράξη της αθλήτριας αυτής φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου κατέθετε επί τρεις ώρες στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που «άνοιξε» μετά τις σοβαρές δημόσιες καταγγελίες της για σεξουαλική της κακοποίηση από μεγαλοπαράγοντα της ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.
Η κα Μπεκατώρου αποχώρησε κάνοντας την εξής δήλωση στους δημοσιογράφους:
«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε.»
Διαβάστε επίσης:
Κατέθεσε στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου – «Ελπίζω και άλλες γυναίκες να βγουν να μιλήσουν»
Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου: «Να ερευνάτε ταχύτατα κάθε καταγγελία όπως αυτή της Μπεκατώρου»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- F1 Αυστρία: Κυριαρχία McLaren
- Ερίκ Λομπάρ (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Παράταση στις εμπορικές συνομιλίες ΕΕ-ΗΠΑ
- Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί(πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ): Δεν υπήρξε καμία απειλεί στους επιθεωρητές του ΔΟΑΕ
- Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συναντήθηκαν με στελέχη της Χαμάς και συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα
