• Κοινωνία

    Σοφία Μπεκατώρου: Κατονόμασε και άλλη αθλήτρια που κακοποιήθηκε σεξουαλικά

    Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης


    Για ακόμα μία αθλήτρια της ιστιοπλοΐας που καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά μίλησε στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 3ωρη κατάθεσή της η Ολυμπιονίκης εισέφερε σημαντικά στοιχεία για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί.

    Φέρεται να κατονόμασε συναθλήτρια της από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, χωρίς να υπάρχουν μέχρι τώρα πληροφορίες αν ο καταγγελλόμενος ως θύτης είναι ο ίδιος παράγοντας ή κάποιος άλλος από την Ομοσπονδία.

    Η αξιόποινη πράξη της αθλήτριας αυτής φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου κατέθετε επί τρεις ώρες στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που «άνοιξε» μετά τις σοβαρές δημόσιες καταγγελίες της για σεξουαλική της κακοποίηση από μεγαλοπαράγοντα της ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

    Η κα Μπεκατώρου αποχώρησε κάνοντας την εξής δήλωση στους δημοσιογράφους:

    «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε.»

    Διαβάστε επίσης:

    «Βόμβα» από τον Ν. Κακλαμανάκη: «Οι καταγγελίες Μπεκατώρου αφορούν σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 11χρονης»

    Κατέθεσε στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου – «Ελπίζω και άλλες γυναίκες να βγουν να μιλήσουν»

    Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου: «Να ερευνάτε ταχύτατα κάθε καταγγελία όπως αυτή της Μπεκατώρου»

    Σακελλαροπούλου για Μπεκατώρου: «Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών»



    ΣΧΟΛΙΑ