• Κοινωνία

    Σμύρνη: Τουλάχιστον 6 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τον σεισμό της Σάμου – Δεκάδες εγκλωβισμένοι

    • NewsRoom

    Πολίτες περπατούν πάνω στα συντρίμμια ενός κτηρίου που κατέρρευσε από έναν μεγάλο σεισμό 6,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε την πόλη της Σμύρνης, στην Τουρκία, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/©Anadolu Agency/Mehmet Emin Mengüarsla


    Δραματική είναι η κατάσταση στην πόλη και την επαρχία της Σμύρνης, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε βορειοδυτικά της Σάμου, καθώς δεκάδες πολυώροφα κτήρια έχουν καταρρεύσει.

    Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ 120 άτομα έχουν τραυματιστεί και δεκάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι. Ο κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους της τουριστικής πόλης της Σμύρνης, στην οποία συνεχίζει να επικρατεί πανικός.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανέφερε στο Twitter πως έξι κτήρια κατέρρευσαν σε δύο τομείς της επαρχίας της Σμύρνης, ενώ ο δήμαρχος της Σμύρνης έκανε λόγο για 20 κτήρια που έχουν καταρρεύσει. Η πολιτεία κάνει έκκληση στον κόσμο να μη βγει με τα αυτοκίνητα στους δρόμους προκειμένου να φτάσουν γρήγορα τα σωστικά συνεργεία.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στη Σάμο: Μεγάλες καταστροφές στην Τουρκία – Κατέρρευσαν κτήρια στην Σμύρνη (video)

    Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τρεις άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίου στον τομέα Μπαϊρακλί της επαρχίας της Σμύρνης διασώθηκαν.

    Η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας ανέφερε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών, ενώ το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών. Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 13:50 ώρα Ελλάδας και έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά, σύμφωνα με ΜΜΕ.

    «Όλες οι υπηρεσίες μας άρχισαν να μεταβαίνουν στο σημείο προκειμένου να ξεκινήσουν τις απαραίτητες προσπάθειες», ανέφερε στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News  για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ