Κοινωνία

Σκουπιδότοπος η Κυψέλη μετά από κορονοπάρτι: 50 σακούλες με σκουπίδια μάζεψε ο δήμος Αθηναίων

  • NewsRoom
Κυψέλη

Κορονοπάρτι στην Κυψέλη


Σκουπιδότοπος η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη

«Σκουπιδότοπο» άφησε πίσω του το κορoνοπάρτι που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στη Κυψέλη, με συνεργεία του Δήμου Αθηναίων να μαζεύουν 50 σακούλες σκουπιδιών από τη πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Oι εικόνες θυμίζουν τις θλιβερές φωτογραφίες από την πλατεία Βαρνάβα, όπως κατέληγε μετά τα αυτοσχέδια, βραδινά πάρτι. Στο εν λόγω σημείο της Κυψέλης είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες άτομα όπου χόρευαν, τραγουδούσαν και έπιναν υπό τους ήχους των τραγουδιών που έβαζε μάλιστα, DJ.

Όταν το κορoνοπάρτι διαλύθηκε, εκτυλίχθηκε συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου, και των γύρω δρόμων από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους, όσοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων. Σημειώνεται επίσης, πως ο Δήμος υλοποιεί ειδικό σχέδιο καθαρισμού των χώρων και των πλατειών, όπως της πλατείας Αγίου Γεωργίου και της πλατείας Βαρνάβα, όπου ιδίως τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται συνωστισμός. Επιπλέον, συνεχίζει τις μεγάλες στοχευμένες επιχειρήσεις στις γειτονιές της πόλης.

«Η φροντίδα μας για την καθαριότητα ήταν και παραμένει πρώτιστη. Παλεύουμε να διατηρούμε το δημόσιο χώρο καθαρό και φροντισμένο ιδίως τώρα που τον έχουν ανάγκη οι περισσότεροι από μας. Εμείς ως Δήμος Αθηναίων, απευθύνουμε έκκληση στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης να συμβάλλουν σε αυτό ως δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού στους συμπολίτες αλλά και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης.

Διαβάστε ακόμη:

Δήμος Αθηναίων: Τα Δημοτικά Ιατρεία σας μαθαίνουν να κάνετε με ασφάλεια και εγκυρότητα τα self tests

Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη δράση καθαριότητας-απολύμανσης σε σχολεία, δρόμους και πλατείες στον Άγιο Παύλο (φωτογραφίες)

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ