• Κοινωνία

    Σεισμός στην Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς μαθητές ομάδας βόλεϊ στην Αμμόχωστο

    • NewsRoom
    Σεισμός στην Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς μαθητές ομάδας βόλεϊ στην Αμμόχωστο


    Στους 16 ανέρχονται οι νεκροί από το ταξίδι της ομάδας βόλεϊ μαθητών στην Αμμόχωστο, μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

    Οι μαθητές διέμεναν στο επταώροφο ξενοδοχείο Isias στην πόλη Αντιγιαμάν στην Τουρκία, το οποίο γκρεμίστηκε μετά τους φονικούς σεισμούς στην αρχή της εβδομάδας.

    Όπως μεταδίδει το Al Jazeera συνολικά στο ξενοδοχέιο διέμεναν 35 άτομα, εκ των οποίων τα 24 ήταν παιδιά, 10 γονείς συνοδοί και ένας προπονητής βόλεϊ. Τέσσερα άτομα κατάφεραν να διαφύγουν από τα ερείπια μόνοι τους, αμέσως μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

    Το μικρότερο μέλος της ομάδας που βρέθηκε νεκρό κάτω από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου είναι ένα 14χρονο κορίτσι.

    Οι πρώτες δέκα σοροί των μελών της αποστολής στην Αμμόχωστο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Πολίτη», έφτασαν στο αεροδρόμιο Τύμπου με ειδική πτήση από το Αντίγιαμαν της Τουρκίας.

    Πρόκειται για τις επτά μαθητές, δύο δασκάλους και έναν γονιό: Ιμπραχίμ Γιακούλα (βοηθός διευθυντής), Παμίρ Κορουκλού (εκπαιδευτικός – προπονητής), η μητέρα Ντουϊγκού Μπαλσόι Καλαϊτζί και οι μαθητές: Φικρί Αρκάρ (αγόρι), Ντονούκ Ακίν (αγόρι), Αλπ Ακίν (αγόρι – αδερφός του Ντονούκ), Οζγκιούρ Ιτσμέ (αγόρι), Λαβίν Καλαϊτζί (η κόρη της Ντουϊγκού), Ελβίν Τσιαβντίρ (κορίτσι), Καγιάν Σελίμ Ις (αγόρι).

    Στο αεροδρόμιο βρέθηκε πλήθος κόσμου το οποίο περίμενε τις σορούς των θυμάτων, Εκτός από τις οικογένειες και τους συγγενείς το «παρών» έδωσαν  εκπρόσωποι αθλητικών οργανώσεων και παίκτες βόλεϊ, καθώς και Τουρκοκύπριοι πολιτικοί.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία διοργανώνει ο ΙΣΑ



    ΣΧΟΛΙΑ