• Κοινωνία

    Σεισμός 6 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

    • NewsRoom
    Σεισμός


    Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 16.00 στο Λιβυκό Πέλαγος, 97 χλμ νότια της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

    Σύμφωνα με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Σεισμολογίας, ο σεισμός σημειώθηκε στις 15:51 και είχε μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.  Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χλμ.

    Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η έντασή του μετρήθηκε στα 5,9 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα μέσα στη θάλασσα.

    O σεισμός έγινε αισθητός σε διάφορες περιοχές του νησιού. Μάλιστα, μερικοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους θορυβημένοι.

    Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.

    «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.

    Δύο νέες σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν λίγα λεπτά μετά τον σεισμό. Δέκα λεπτά μετά τον σεισμό καταγράφηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, δόνηση 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 102 χλμ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ μια ακόμη δόνηση καταγράφηκε στις 4:33, με ένταση 4,8 Ρίχτερ, 122 χλμ νότια της ‘Αρβης και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.



    ΣΧΟΛΙΑ