Κοινωνία

Συρίγος: Δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στα πανεπιστήμια – Σήμερα οι ανακοινώσεις

  • NewsRoom
πανεπιστήμιο Αθηνών


Σημαντικές ανακοινώσεις για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών δομών θα κάνει σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Την ώρα που το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, τα ερωτήματα πυκνώνουν για τις υπόλοιπες βαθμίδες, καθώς και για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο νέος υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, δήλωσε ότι θα εκδοθεί σήμερα αναλυτική ενημέρωση.

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, ωστόσο, ο κ. Συρίγος είπε ότι όλα δείχνουν πως δεν θα επανέλθει το καθεστώς των δια ζώσης μαθημάτων και πως θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για το εξάμηνο.

Σχετικά με τα σχολεία, ο υφ. Παιδείας εστίασε στο παράδειγμα της Σουηδίας -που δεν έκλεισε τις σχολικές μονάδες- σημειώνοντας πως τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν κινδυνεύουν σημαντικά τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Ερωτηθείς αν θα επαναλειτουργήσει μόνο η Γ’ Λυκείου στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ειδικοί και πως στόχος είναι να επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές όλων των βαθμίδων.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων

Εμβόλιο κορονοϊού: Σε λειτουργία το απόγευμα η πλατφόρμα-Βήμα βήμα η διαδικασία για να κλείσετε ραντεβού

Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2020


ΣΧΟΛΙΑ