• Κοινωνία

    Συντριβή αεροπλάνου στο Νεπάλ: Βρέθηκαν τα πτώματα 14 επιβαινόντων

    • NewsRoom
    Από τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο Νεπάλ

    Από τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο Νεπάλ


    Δεκατέσσερα πτώματα βρέθηκαν στο κουφάρι επιβατικού αεροσκάφους που συνετρίβη στην πλαγιά βουνού στο Νεπάλ με 22 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της ασιατικής χώρας.

    Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την Κυριακή.

    «Έχουν ανασυρθεί 14 πτώματα μέχρι στιγμής, οι έρευνες συνεχίζονται» για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι 8 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, «ο καιρός είναι άσχημος, μολαταύτα μπορέσαμε να στείλουμε ομάδα στον τόπο της συντριβής», όμως έκτοτε «δεν έχει καταστεί δυνατή καμία άλλη πτήση» ελικοπτέρου των μονάδων έρευνας και διάσωσης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντίο Τσάντρα Λαλ Καρν.

    Στο αεροσκάφος της Tara Air επέβαιναν 19 επιβάτες, ανάμεσά τους τέσσερις υπήκοοι Ινδίας και δύο υπήκοοι Γερμανίας, και τριμελές πλήρωμα.

    Το αεροπλάνο αναχώρησε από την τουριστική πόλη Ποκάρα, 125 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού. Κατευθυνόταν προς την Τζόμσομ, που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ποκάρα και είναι ένας δημοφιλής τουριστικός και προσκυνηματικός χώρος.

    Η Τζόμσομ, σημείο αναχώρησης ορειβατών που θέλουν να αναρριχηθούν στα Ιμαλάια, απέχει κάπου 20 λεπτά με αεροσκάφη από την Ποχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, 200 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνελήφθη ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι, με την υποψία ότι οδηγούσε μεθυσμένος

    ΠΟΥ: Μέτριος ο κίνδυνος εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων σε παγκόσμιο επίπεδο

    Ουκρανία: Οι Kalush Orchestra πούλησαν το τρόπαιο της φετινής Eurovision για να αγοράσουν πολεμικά drone



    ΣΧΟΛΙΑ