• Κοινωνία

    Σύνταγμα: Ομάδα ακροδεξιών ξυλοκοπησε δημοσιογράφο της Deutsche  Welle

    • NewsRoom


    Θύμα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς έπεσε ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Θωμάς Ιακόμπι, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στο Σύνταγμα.

    Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η ομάδα των ακροδεξιών πλησίασε τον δημοσιογράφο, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή, και του ζήτησαν τα στοιχεία ταυτότητάς του.

    Εκείνος αρνήθηκε και στη συνέχεια η ομάδα των ακροδεξιών του επιτέθηκε χτυπώντας τον στο κεφάλι. Οι δράστες του πήραν και την κάμερά του. Ο δημοσιογράφος κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια συναδέλφων του δημοσιογράφων κατά των οποίων επίσης κινήθηκαν οι ακροδεξιοί.

    Ο Θωμάς Ιακόμπι είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση» το οποίο σκηνοθέτησε η Angélique Kourounis και είχε δεχθεί και παλαιότερα επίθεση.

    Σημειώνεται ότι νωρίτερα ήταν προγραμματισμένη στο κέντρο και αντισυγκέντρωση υπέρ των μεταναστών, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην αστυνομία.

    Στέλιος Πέτσας: Καταδικάζουμε την επίθεση

    Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi. Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας.

    Η στάση της Kυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

     



    ΣΧΟΛΙΑ