• Κοινωνία

    «Θρίλερ» με συντριβή αεροπλάνου στο Αφγανιστάν

    • NewsRoom


    Αεροσκάφος συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική επαρχία Γκαζνί του Αφγανιστάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

    Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για αεροσκάφος της κρατικής εταιρείας Ariana Afghan Airlines, στο οποίο επέβαιναν 83 άτομα, η εταιρεία με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι όλα τα αεροσκάφη της έφτασαν κανονικά στον προορισμό τους.

    Το αεροσκάφος συνετρίβη «περίπου στις 13:00 τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδας)», στην ορεινή επαρχία του Αφγανιστάν, που ελέγχεται εν μέρει από τους Ταλιμπάν.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Γκάζνι, Άχμαντ Χαν Σιράτα, διευκρίνισε ότι «η περιοχή δεν είναι ασφαλής» εξαιτίας της παρουσίας ανταρτών.

    Σύμφωνα με το δίκτυο NBC, όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, ωστόσο ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί σε ποια εταιρεία ανήκει το αεροσκάφος.

    Πάντως, το δίκτυο μεταδίδει δηλώσεις αξιωματούχου που μιλά για τεχνικό πρόβλημα, που είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

    Στιγμές αργότερα από το τραγικό συμβάν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ariana μετέδωσε ότι κανένα αεροσκάφος της εν λόγω εταιρείας δεν συγκρούστηκε και πως όλα τα αεροπλάνα είναι λειτουργικά και ασφαλή ενώ άλλη πηγή αναφέρει ότι το αεροπλάνο ανήκει στον Εθνικό Στρατό του Αφγανιστάν.

    Η αφγανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (ACAA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους».

    Δείτε βίντεο από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους:

     



    ΣΧΟΛΙΑ