• Κοινωνία

    Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΣΒΑ για την οργάνωση του βιομηχανικού τοπίου της Αττικής


    Σε συνεχή διαβούλευση για την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που θα οργανώσουν το βιομηχανικό «τοπίο» της Αττικής, προς όφελος του περιβάλλοντος και της αναπτυξιακής δυναμικής της Περιφέρειας βρίσκονται η Περιφέρεια Αττικής και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής (ΣΒΑ).

    Κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του ΣΒΑ Δ. Μαθιό, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα οργάνωσης της βιομηχανίας στην Αττική αλλά και ο σχεδιασμός επιχειρηματικών πάρκων σε 13 σημεία της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, (όπου συγκεντρώνονται βιομηχανικές μονάδες), σε συνδυασμό με την υλοποίηση κρίσιμων οδικών έργων.

    Επίσης διερευνήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης κρίσιμων οδικών παρεμβάσεων όπως π.χ. στους κόμβους Σκαραμαγκά, Σχιστού και Ασπροπύργου με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Δυτικής Αττικής, αλλά και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στην περιοχή.

    Ο κ. Πατούλης ανέφερε πως η τόνωση της επιχειρηματικότητας βρίσκεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας, «ειδικά αυτή την περίοδο» και επισήμανε πως σχεδιάζονται ήδη παρεμβάσεις, εντός νομοθετικού πλαισίου, που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις και θα συμβάλλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας.

    «Στους στόχους μας είναι μία “πράσινη” Αττική, με φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουμε υποδομές, έχοντας ως προτεραιότητα την ανάπτυξη που είναι το βασικό ζητούμενο αυτή την εποχή», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε συνεχή συνεργασία και διαβούλευση για την επεξεργασία προτάσεων που θα κατατεθούν στα συναρμόδια υπουργεία, για να προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα οργανώσουν το «τοπίο» της βιομηχανίας στην Αττική.

    Στη συζήτηση μετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κ. Καμπόλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ