• Κοινωνία

    Συνεργασία ΕΚΠΑ με Harvard: Τι προβλέπει το μνημόνιο για φοιτητές και ακαδημαϊκούς

    • NewsRoom

    Γεράσιμος Σιάσος, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Καρδιολογίας


    Στο πλαίσιο της συνεργασίας των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων με αμερικάνικα ιδρύματα, μια προσπάθεια που μετράει ήδη σχεδόν δύο χρόνια, το ΕΚΠΑ ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το κορυφαίο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Harvard.

    Το μνημόνιο υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Καθηγητή Νικόλαο Αρκαδόπουλο και την Κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας Καθηγήτρια του Harvard Jane J. Kim και αφορά συνεργασία των Τμημάτων Επιδημιολογίας των δύο Πανεπιστημίων σε θέματα εκπαιδευτικά και ερευνητικά.

    Το πρώτο βήμα για τη συνεργασία των δύο ιδρυμάτων αφορά την από κοινού οργάνωση θερινού προγράμματος εξειδίκευσης για μεταπτυχιακούς φοιτητές, το οποίο θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2024 με έδρα την Αθήνα.

    «Τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Αμερικής, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι πολύ διστακτικά για συνεργασίες εκτός των συνόρων της Αμερικής», σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Γεράσιμος Σιάσος και συνέχισε:

    «Το γεγονός ότι το Χάρβαρντ έρχεται στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με το παλαιότερο και μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας, αποτελεί το πιο ισχυρό επιχείρημα για την ποιότητα των σπουδών που παρέχεται από τα δημόσια Πανεπιστήμιά της».

    Τα οφέλη για τους Έλληνες φοιτητές είναι η συμμετοχή τους σε προγράμματα σχεδιασμένα από τους καλύτερους ακαδημαϊκούς του κόσμου με την απονομή τίτλων να είναι κοινή και από τα δύο ιδρύματα.

    Για το καλοκαιρινό πρόγραμμα προβλέπονται δίδακτρα για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα συμμετάσχουν, με το ελληνικό ίδρυμα να αναζητεί δωρεές ώστε να μην επιβαρύνει οικονομικά τους σπουδαστές του.

    Αντίστοιχα και οι ακαδημαϊκοί του ΕΚΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν σε ερευνητικό επίπεδο με τους συναδέλφους τους στο Harvard.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Έδωσε €1.000 σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις Σπέτσες για την πενθήμερη εκδρομή

    Vogue: Ένα κυκλαδίτικο νησί στα 11 καλύτερα ταξιδιωτικά μέρη του κόσμου για το 2024

    Kακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία αύριο στο δήμο Εορδαίας



    ΣΧΟΛΙΑ