• Κοινωνία

    Συνελήφθη για απάτη ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis

    • NewsRoom
    Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

    Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης


    Συνελήφθη για εξαπάτηση επιχειρηματιών, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην στέλεχος της Novartis Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο οποίος θεωρείτο ότι ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

    Ο Δεστεμπασίδης συνελήφθη με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Η οργάνωση φέρεται να εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

    Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, ενώ πραγματοποιήθηκε έφοδος σε διάφορες κατοικίες στην Αττική και υπήρξαν και συλλήψεις.

    Μετά το πέρας της επιχείρησης θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

    Ο πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis συνελήφθη με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει επιχείρηση, που προσέγγιζε επιχειρηματίες και τους εξαπατούσε, υποσχόμενη φθηνά δάνεια και ρυθμίσεις. Η οικονομική ζημιά που υπέστησαν υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μαζί του συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα.



    ΣΧΟΛΙΑ