• Κοινωνία

    Συνεχίζει να προκαλεί η οικογένεια Τραμπ: Σάλος με την Ιβάνκα που παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα

    • NewsRoom
    Ιβάνκα

    Ιβάνκα και Ντόναλντ Τραμπ


    Ακόμη ένα μέλος της οικογένειας Τραμπ βρίσκεται μάλλον εκτός της πραγματικότητας της πανδημίας, δίνοντας το κακό παράδειγμα στους Αμερικανούς πολίτες

    Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στις τόσο ταλαιπωρημένες από την πανδημία Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν φαίνεται να πτόησαν την κόρη του Αμερικανού Προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, η οποία παραβίασε τα μέτρα, με σκοπό να περάσει τις διακοπές του Πάσχα στην αμερικανική ύπαιθρο.

    Αψηφώντας τις κατευθυντήριες γραμμές για την καταπολέμηση του ιού που εξέδωσε η διοίκηση του πατέρα της στις ΗΠΑ, η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ ταξίδεψαν με τα παιδιά τους στο Νιου Τζέρσεϊ, με σκοπό να περάσουν εκεί τις ημέρες του Πάσχα.

    Η είδηση έγινε γνωστή αρχικά από τους New York Times, που ανέφεραν ότι η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ ταξίδεψε με τον σύζυγό της στο Trump National Golf Club Bedminster, στο Νιού Τζέρσεϊ.

    Οξύμωρο γεγονός, μάλιστα, αποτελεί το ότι ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ κατέχει εξέχοντα ρόλο στις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στον ιό.

    Σημειώνεται ότι το Νιου Τζέρσεϊ είναι μία από τις πολιτείες που πλήττονται σοβαρότερα από τον ιό, με περισσότερα από 71.000 κρούσματα και 3.156 θανάτους.

    Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτή την περίοδο στο μάτι του κυκλώνα, καθώς αποτελούν το επίκεντρο της πανδημίας, μετρώντας καθημερινά χιλιάδες νεκρούς. Μόνο χθες, η χώρα κατέγραψε ένα σοκαριστικό παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ, θρηνώντας 4.491 επιπλέον θύματα.

    Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι η Τραμπ ταξίδεψε στο Νιου Τζέρσεϊ και υπερασπίστηκε την ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι τηρεί κοινωνικές αποστάσεις και έμεινε σε μια «κλειστή εγκατάσταση, που θεωρείται οικογενειακό σπίτι».

    Η είδηση, πάντως, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και κριτικής στο πρόσωπο της κόρης του Αμερικανού προέδρου, κυρίως επειδή η Ιβάνκα Τραμπ, εκτός από το ότι, ως κόρη του Αμερικανού πρόεδρου θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, είχε προβεί και σε πλήθος δηλώσεων, παροτρύνοντας τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι και να ακολουθήσουν τα κυβερνητικά πρωτόκολλα, τα οποία προτείνουν μετακινήσεις για απαραίτητες μόνο ανάγκες, όπως αγορά τροφίμων ή φαρμάκων.

    Στα τέλη του περασμένου μήνα, μάλιστα, η Ιβάνκα Τραμπ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter, ζητώντας από τους ακόλουθούς της να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.



    ΣΧΟΛΙΑ