• Κοινωνία

    Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων χάκερ – Ποιοι επιτέθηκαν στις κυβερνητικές ιστοσελίδες

    • NewsRoom


    Συνεχίζεται ο «πόλεμος εντυπώσεων» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερς, με θύματα μεγάλες ιστοσελίδες, κυρίως κυβερνητικές, και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

    Μια μέρα μετά την τελευταία επίθεση των Τούρκων χάκερς, που ανάγκασαν τους διαχειριστές των ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων να να ενεργοποιήσουν άμεσα τα αντίμετρα το βράδυ της Πέμπτης, οι Anonymous Greece «αντεπιτέθηκαν», δίνοντας στη δημοσιότητα τις πραγματικές ταυτότητες των δύο υπεύθυνων για την επίθεση.

    Πρόκειται για την τουρκική ομάδα Ασλάν Εβερλέρ, τα μέλη της οποίας γνωρίζονται και συνεργάζονται με την ομάδα χάκερς της Άγκυρας που με πανομοιότυπο τρόπο χτύπησε ελληνικούς στόχους την προηγούμενη εβδομάδα. Σε σχετική ανακοίνωση τους οι Anonymous Greece  σημειώνουν: «Όπως είπαμε σας δίνουμε παρακάτω τα πραγματικά στοιχεία των Τούρκων “χακερς”,του admin των Aslan Neferler Tim και του recruiter των Anka Neferler Tim, οι οποίοι επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες της χώρας μας».

    Η έδρα τους είναι η Άγκυρα όπως ανάρτησαν και σε σχετική εικόνα:

    Ταυτόχρονα, οι Anonymous Greece αναφέρουν πως παρακολουθούν κάθε είδους επιθέσεις και πως είναι έτοιμοι να απαντήσουν, όντας ικανοί να προκαλέσουν χάος στις τουρκικές κρατικές υποδομές. Ωστόσο, όπως αναφέρουν μιλώντας στο Open, προχωρούν με προσοχή καθώς δεν θέλουν να φέρουν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν πως λειτουργούν αυτόνομα και  αρνούνται οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας με ελληνικές κρατικές υπηρεσίες.



    ΣΧΟΛΙΑ