• Κοινωνία

    Επιμένει η «Χιόνη» με καταιγίδες, χιόνια και ανέμους 10 μποφόρ-Πού υπάρχουν σοβαρά προβλήματα

    • NewsRoom


    «Σαρώνει» και σήμερα τη χώρα η κακοκαιρία «Χιόνη» με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, κυρίως στη νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).

    Τα φαινόμενα αυτά γρήγορα από τις βορειότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.  Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ο όποιος στα βόρεια θα είναι καταιγίδες τόπους ισχυρός.

    Μακεδονία, Θράκη

    Καιρός: τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχτούν πάλι νεφώσεις.

    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος 

    Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιονίου τοπικά 8 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο καταιγίδες τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολικής Στέρεα, Εύβοιας, ανατολικής Πελοπόννησος 

    Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε περιοχές της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Μέχρι το μεσημέρι από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

    Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη 

    Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά καταιγίδες, καταιγίδες τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

    Θερμοκρασία: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

    Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, καταιγίδες τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

    Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική 

    Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

    Θερμοκρασία: από 05 έως 09 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη 

    Καιρός: τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.

     Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

     Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς κελσίου.

    Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 15-02-2019 

    Στη δυτική Ελλάδα αρχικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

    Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιονίου από το απογευματινές τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί καταιγίδες τόπους παγετός, ο όποιος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

    Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά λόγω ισχυρών ανέμων

    Ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνοντας κατά τόπους τα 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

    Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ωρωπός-Ερέτρια και Καβάλα-Πρίνος.

    Επίσης δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο από Αλόννησο για Βόλο. Ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

    Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων η ακυρώσεις.

    Χιόνια στην Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία

    Στην Αττική έφτασε από νωρίς το πρωί το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία «Χιόνη» με χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

    Η Τροχαία διέκοψε λίγο μετά τις 10 το πρωί την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω.

    https://www.facebook.com/katafygiompafi/posts/1015424771977660

    Σημαντική πτώση σημείωσε η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές

    Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες (πλην των χιονοδρομικών κέντρων) που καταγρέφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, είναι στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,8 βαθμοί Κελσίου), στη Βλάστη Κοζάνης (-5,6), στην Κλεισούρα Καστοριάς (-4,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-4,4) και στην Πάρνηθα (-4,3 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων).

    Πυκνή χιονόπτωση στην Εύβοια – Οι άνεμοι έφτασαν τα 10 μποφόρ

    Το κύμα κακοκαιρίας που μαστίζει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης σάρωσε την Εύβοια με έντονες χιονοπτώσεις αλλά και ανέμους που έφτασαν έως και τα δέκα μποφόρ.

    Ο δρόμος από το 16 χιλιόμετρο στην Καστέλλα έως το 47ο στο Δερβένι έκλεισε για τα φορτηγά αυτοκίνητα ενώ για τα υπόλοιπα οχήματα η κυκλοφορία διεξήχθη αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Παράλληλα, εκτός από την έντονη χιονόπτωση, πολύ ισχυροί άνεμοι «χτύπησαν» την Εύβοια από κάθε πλευρά. Το μεσημέρι στον Νότιο Ευβοϊκό και το Κεντρικό Αιγαίο έφτασαν τα 8 μποφόρ.

    Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα Χανιά από τις πλημμύρες στους δρόμους

    Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία στα Χανιά της Κρήτης καθώς δρόμοι πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση εγκλωβίζοντας οδηγούς στους δρόμους της πόλης.

    Οπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα αν και σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία, δεν προκλήθηκε ατύχημα ούτε υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

    Στον παράδρομο της εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου, στο ύψος των Μουρνιών, μητέρα με τα δύο της παιδιά, εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά τους και διεσώθη με την επέμβαση των πυροσβεστών που την απεγκλώβισαν έγκαιρα, μεταδίδει το flashnews.gr.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την ίδια ώρα πάνω από δέκα οχήματα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή της κεραίας της ΕΡΤ, στη Σούδα όπου το νερό μετατράπηκε σε χείμαρρο.

    Ψαράδες προσπαθούν να δέσουν ψαροκάικο ενώ τους δυσκολεύουν τα κύματα δημιουργώντας τους προβλήματα από την κακοκαιρία που έχει πλήξει τον Κορινθιακό Κόλπο, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019. Τα 9 με 10 μποφόρ μέσα στον Κορινθιακό έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην συγκοινωνία, στα ψαροκάικα και στους ψαράδες. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

    Στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις όπου επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό τους από τα οχήματά τους και την μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΗ-Λιγνιτικά: Πράσινο φως από Κομισιόν για 2η προσπάθεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 χρεοκοπημένους επιχειρηματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΛΛΟΚ: Ακάλυπτες οι ανάγκες των παιδιών με καρκίνο



    ΣΧΟΛΙΑ